Governador general de Jamaica

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Estendard del governador general de Jamaica.

El Governador General de Jamaica és el representant oficial de la persona que ostenta el títol de rei o reina de Jamaica, que actualment és la reina Isabel II del Regne Unit.

La reina nomena el Governador General de Jamaica després de consultar amb el Primer Ministre de Jamaica perquè sigui el seu representant al país. En realitat, ni la reina britànica ni el Governador General tenen cap tipus d'autoritat real en la direcció de l'administració del país, si bé oficialment mantenen poders de reserva sota la Constitució de Jamaica que els permetrien d'assumir el control del govern de la nació en cas d'estat d'emergència. El veritable poder executiu i el legislatiu recauen en els representants electes del poble.

El Governador General representa la Reina a les ocasions cerimonials, com l'obertura del Parlament, així com en el lliurament de condecoracions i en les marxes militars. La Constitució li atorga poder per actuar en una sèrie de qüestions concretes, com ara triar i disciplinar als oficials del servei civil, prorrogar el mandat del Parlament i algunes qüestions més, encara que en molt pocs casos té poder per actuar sota la seva sencera discreció.[1]

Llista de Governadors Generals des de 1962[modifica]

Referències[modifica]

  1. "Govern de Jamaica", Servei d'Informació de Jamaica

Enllaços externs[modifica]