Grup Gaces

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGrup Gaces

El Grup GACES (Gestió, Administració i Control d'Empreses i Societats SL) és un grup empresarial del Principat d'Andorra propietat d'Antoni Cachafeiro.[1] Entre altres el grup és propietari de diversos centres comercials a Andorra que actualment es gestiona juntament amb E.Leclerc.

Els principals centres comercials del grup són:

Actualment el Punt de Trobada i l'Hyper Andorra han estat integrats al grup d'origen bretó E.Leclerc, tot i que la propietat segueix esssent d'Antoni Cachafeiro.

Història[modifica]

El grup va ser creat per Antoni Cachafeiro juntament amb la resta de germans de la família Cachafeiro Filloy, Robert i Andrés Cachafeiro. La família va arribar a la dècada de 1950 a Andorra, època de gran desenvolupament del país. Antoni va començar treballant com empleat al sector de l'hostaleria, al bancari al Banc Agrícol i Comercial i després a empreses de Viladomat del sector del comerç i turisme on acabaria essent responsable de diverses botigues del grup.[4]

Posteriorment els germans van obrir la botiga d'electrònica TODO i després el centre comercial Andorra 2000 (actualment del grup Pyrénées) i el centre comercial Mamut (desaparegut).[4] Altres centres que també es van iniciar al grup són les Arades i el Jumbo (actual River).

Referències[modifica]

  1. Orduña, M.C. «Andorra 2000 i el Punt de Trobada neguen que siguin a punt de tancar». Diari d'Andorra, núm. 313, 17-05-1992, p. 3 [Consulta: 3 desembre 2010].
  2. «Punt de Trobada». Portal Turístic d'Andorra. Andorra Turisme. Arxivat de l'original el 23 de novembre 2010. [Consulta: 3 desembre 2010].
  3. «Centre Comercial Hyper Andorra». Portal Turístic d'Andorra. Andorra Turisme. [Consulta: 3 desembre 2010].
  4. 4,0 4,1 Luesma, Montserrat «Els germans Cachafeiro s'han repartit el patrimoni social». Diari d'Andorra, núm. 313, 17-05-1992, p. 4 [Consulta: 3 desembre 2010].

Enllaços externs[modifica]