Guadalupe Ruiz-Giménez Aguilar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGuadalupe Ruiz-Giménez Aguilar
Biografia
Naixement10 agost 1947 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
  Diputada al Parlament Europeu
25 de juliol de 1989 – 18 de juliol de 1994
CircumscripcióEspanya Espanya
Activitat
Lloc de treball Estrasburg
Brussel·les Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata
PartitCentre Democràtic i Social
Unió de Centre Democràtic Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeRafael Arias-Salgado Montalvo (1967–valor desconegut) Modifica el valor a Wikidata
PareJoaquín Ruiz-Giménez Cortés Modifica el valor a Wikidata

Guadalupe Ruiz-Giménez Aguilar (Madrid, 10 d'agost de 1947) és una política espanyola, cinquena filla de Joaquín Ruiz-Giménez Cortés i neta del polític liberal Joaquín Ruíz-Giménez.

Llicenciada en Ciències Polítiques, es casà amb el futur polític Rafael Arias Salgado, amb qui va tenir tres fills i del que més tard es divorcià. Simultejà la carrera amb la maternitat i quan encara era estudiant va rebre un encàrrec sobre els partits d'Amèrica Llatina que estaven en la línia de la futura UCD, partit en el qual ingressà durant la transició democràtica. Fins a 1980 fou cap del Departament Iberoamericà de la Secretaria de Relacions Internacionals del Ministeri d'Afers Exteriors d'Espanya.

Quan Adolfo Suárez deixà la UCD i fundà el Centro Democrático y Social el va seguir, i amb aquest partit fou escollida diputada a les eleccions al Parlament Europeu de 1989. De 1992 a 1994 fou vicepresidenta de la Delegació per a les relacions amb els països de Sud-amèrica del Parlament Europeu. També fou secretària general de l'Associació d'Investigació i Especialització sobre Temes Iberoamericans (AIETI). desenvolupant una extensa tasca de promoció cultural i educativa.

Tanmateix, el 1994 no es presentà a la reelecció i aprofità l'ensulsiada del seu partit per a retirar-se de la política. Posteriorment s'establí a Marbella, on va crear el gimnàs Pilates Wellness Energy, on hi treballa com a monitora.

Enllaços externs[modifica]