Hardap

Plantilla:Infotaula geografia políticaHardap

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 24° 37′ 00″ S, 17° 57′ 00″ E / 24.616666666667°S,17.95°E / -24.616666666667; 17.95
EstatNamíbia Modifica el valor a Wikidata
CapitalMariental (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Ciutat més granRehoboth
Conté la subdivisió
Població humana
Població79.507 (2011) Modifica el valor a Wikidata (1,16 hab./km²)
Idioma oficialanglès Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície68.249 km² Modifica el valor a Wikidata
Punt més altKaras Mountains (en) Tradueix (2.202 m) Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Identificador descriptiu
Fus horari
ISO 3166-2NA-HA Modifica el valor a Wikidata

Lloc webarc.org.na… Modifica el valor a Wikidata

Hardap és una de les 13 regions de Namíbia. La regió rep el nom de la presa d'Hardap, la qual es troba en aquesta regió i és la més gran de tot el país. A l'oest de la regió s'hi troba el desert del Namib. La capital d'Hardap és Mariental, mentre la ciutat més gran de la regió és Rehoboth.

Geografia[modifica]

Hardap es troba al sud de Namíbia. A l'est de la regió hi ha una part del desert del Kalahari i, a la banda occidental, la costa de l'oceà Atlàntic i una franja costanera del desert del Namib. El centre de la regió es caracteritza, gràcies a les reserves d'aigua de la presa d'Hardap, per un paisatge agrícola

Administració[modifica]

En la superfície de 109.888 km² d'Hardap hi viuen 67.998 habitants repartits en els seus districtes de la següent manera (2001):

Economia i població[modifica]

La zona central d'Hardap es troba a l'eix nord-sud que uneix la capital de Namíbia, Windhoek, amb la capital de Karas, Keetmanshoop, i que continua cap al sud, fins a Sud-àfrica. Aquest eix consisteix d'una connexió ferroviària i de la carretera nacional B1. Al llarg d'aquest eix s'hi troben la majoria de pobles, ciutats i negocis de la regió. Aquesta zona té abundants reserves d'aigua gràcies a la presa d'Hardap, que es troba a prop de Mariental, però en l'estació de les pluges sovint és assolada per inundacions.

Hardap és una de les regions de Namíbia amb un percentatge més elevat de població d'origen europeu. En gairebé cap altra regió del país s'hi troben tants topònims d'origen no africà. Així s'explica com és que el 80% aprox. de topònims són en alemany i el 15% restant en afrikaans, anglès o bé una mescla de totes tres llengües.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]