Karas

Plantilla:Infotaula geografia políticaKaras

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 26° 34′ 00″ S, 18° 08′ 00″ E / 26.566666666667°S,18.133333333333°E / -26.566666666667; 18.133333333333
EstatNamíbia Modifica el valor a Wikidata
CapitalKeetmanshoop Modifica el valor a Wikidata
Ciutat més granLüderitz
Conté la subdivisió
Població humana
Població77.421 (2011) Modifica el valor a Wikidata (0,48 hab./km²)
Idioma oficialanglès Modifica el valor a Wikidata
Grup ètnicNegres 80%, Blancs 15%, Altres 5%
Geografia
Superfície161.215 km² Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Identificador descriptiu
Fus horari
ISO 3166-2NA-KA Modifica el valor a Wikidata

Lloc webkarasrc.gov.na Modifica el valor a Wikidata

Karas és una subdivisió administrativa de Namíbia. És la regió més gran, la que es troba més al sud i una de les regions menys poblades del país. El seu nom prové de la paraula del nama per a designar l'aloe dichotoma. La capital regional és Keetmanshoop.

Dins dels llocs d'interès de la regió s'hi poden comptar la ciutat fantasma de Kolmanskuppe, el canyó del riu Fish i la granja Gariganus, que fou declarada monument natural l'1 de juny de l'any 1955.

Geografia[modifica]

Karas és, sobretot, una regió muntanyosa i ocupa l'espai de siverses serres, sent-ne la serra de Karasberge la més important.

A més a més, a Karas també s'hi troben el Canyó del riu Fish, el riu Orange, la Costa dels Diamants (a la riba de l'Atlàntic) i una part dels deserts del desert del Namib i el Kalahari. Karas té una geologia extraordinària, de la qual ens en donen testimoni les nombroses mines de diamants o les deus d'aigües calentes de Warmbad i Ai-ais.

Les illes que hi ha davant de la costa són nombroses illes rocoses o sorrenques deshabitades i es troben sota la influència del corrent de Benguela.

Administració[modifica]

Karas es divideix en un total de sis districtes amb una població total de 69.677 habitants. La regió es divideix tal com es mostra en aquesta llista:

Economia[modifica]

Karas posseeix una infraesctuctura ben desenvolupada i una activitat econòmica diversificada. El port de Lüderitz constitueix el centre de la indústria pesquera i les drassanes del país, Oranjemund el centre de l'explotació dels diamants i la resta de districtes tenen una petita agricultura.

Té petits aeroports a Keetmanshoop, Lüderitz i Oranjemund, que s'enllaça amb la xarxa nacional de carreteres per Keetmanshoop. A més, s'ha planejat la construcció d'una línia ferroviària entre Lüderitz i Keetmanshoop per millorar el transport de béns.

Foto presa per un satèl·lit del Canyó del riu Fish

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Karas