Hearts of Iron

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de videojocHearts of Iron
Sèrie Hearts of Iron
← sense valor
Versions 1.06c (, )
Darrera versió 1.06c
Publicació 2002
Gènere Estratègia
Característiques tècniques
Modes Un jugador
Plataforma Microsoft Windows, macOS i Mac OS
Format 1 CD-ROM
Dispositiu d'entrada Keyboard, mouse
Equip
Desenvolupador Paradox Development Studio
Publicador Strategy First
Dissenyador Paradox Interactive
Més informació
MobyGames hearts-of-iron
Web oficial
Modifica dades a Wikidata

Hearts of Iron és un joc d'estratègia dissenyat per Paradox Interactive, creadors d'Europa Universalis i Crusader Kings, entre altres. Ha rebut dues seqüeles i diverses expansions que afegeixen contingut i allarguen el període històric que aquest abasta.

Gameplay[modifica]

En Hearts of Iron és possible seleccionar qualsevol país existent en el període de 1936 a 1955, i dirigir tots els aspectes d'aquest durant la Segona Guerra Mundial, destacant l'espionatge, la producció industrial, la direcció de l'exèrcit i la diplomàcia. És possible al·linear-se en una de tres grans coalicions: els Aliats, l'Eix i el Comitern (l'esfera d'influència sovètica). El món està dividit en províncies terrestres i marítimes. Hi ha certs territoris que tenen un valor en punts. Al final de la partida, la coalició amb més puntuació (la que controla més territoris claus) guanya. Així i tot, la majoria dels jugadors ignoren deliberadament això, i s'autoimposen reptes per fer les partides més interessant o divertides (guanyar la Guerra Civil amb la República, reunificar l'Imperi Bizantí amb Grècia, convertir els Estats Units en un país comunista, vèncer Alemanya amb Polònia o Àustria, entre altres) o simplement intentar capturar el major nombre de territoris possibles abans que acabi el temps.

Gràfics[modifica]

Hearts of Iron ha sigut dissenyat amb el motor gràfic d'Europa Universalis, que funciona en dos dimensions.

Seqüeles[modifica]

Ha tingut dos seqüeles, el 2005 i 2009, i diverses expansions, com Arsenal of Democracy, Doomsday o For the Motherland, cadascuna amb les seves característiques pròpies.