Hearts of Iron

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Hearts of Iron
Darrera versió: 1.06c
Inici de comercialització: 2002
Gèneres: Estratègia
Modes: Un jugador
Format: 1 CD-ROM
Dispositius d'entrada: Keyboard, mouse
Modifica dades a Wikidata

Hearts of Iron és un joc d'estratègia dissenyat per Paradox Interactive, creadors d'Europa Universalis i Crusader Kings, entre altres. Ha rebut dos seqüeles i diverses expansions que afegeixen contingut i allarguen el període històric que aquest abarca.

Gameplay[modifica | modifica el codi]

En Hearts of Iron és possible seleccionar qualsevol país existent en el període de 1936 a 1955, i dirigir tots els aspectes d'aquest durant la Segona Guerra Mundial, destacant l'espionatge, la producció industrial, la direcció de l'exèrcit i la diplomàcia. És possible al·linear-se en una de tres grans coalicions: els Aliats, l'Eix i el Comitern (l'esfera d'influència sovètica). El món està dividit en províncies terrestres i marítimes. Hi ha certs territoris que tenen un valor en punts. Al final de la partida, la coalició amb més puntuació (la que controla més territoris claus) guanya. Encara així, la majoria dels jugadors ignoren deliberadament això, i s'autoimposen reptes per fer les partides més interessant o divertides (guanyar la Guerra Civil amb la República, reunificar l'Imperi Bizantí amb Grècia, convertir els Estats Units en un país comunista, vèncer Alemanya amb Polònia o Àustria, entre altres) o simplement intentar capturar el major nombre de territoris possibles abans que acabi el temps.

Gràfics[modifica | modifica el codi]

Hearts of Iron ha sigut dissenyat amb el motor gràfic d'Europa Universalis, que funciona en dos dimensions.

Seqüeles[modifica | modifica el codi]

Ha tingut dos seqüeles, el 2005 i 2009, i diverses expansions, com Arsenal of Democracy, Doomsday o For the Motherland, cadascuna amb les seves característiques pròpies.