Hotel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre un tipus d'edifici. Vegeu-ne altres significats a «Hotel (joc)».
Hotel Llao LLao, San Carlos de Bariloche (Argentina)
Habitació d'hotel

Un hotel és un edifici planificat i condicionat per allotjar-hi les persones temporalment, i que permet als viatgers allotjar-s'hi, durant els seus desplaçaments. Els hotels proveeixen als i a les hostes serveis addicionals com un o més restaurants, piscines i guarderies. Alguns hotels tenen serveis de conferències i animen grups a organitzar-hi convencions i reunions.

Els hotels estan normalment classificats en categories, segons el grau de confort i el nivell de serveis que ofereixen. L'escala de categories està simbolitzada per un conjunt d'estrelles, que poden anar d'una a cinc; i que indiquen, de menor a major, el grau de qualitat de l'hotel.

Tipus d'hotels[modifica]

Hotels familiars[modifica]

Són hotels que s'han dissenyat per a gaudir-los en qualsevol època de l'any i sovint estan situats a primera línia de mar. N'hi ha que disposen d'habitacions amples i còmodes, piscines, instal·lacions esportives, programes d'animació per a persones de totes les edats i una gastronomia on es pot trobar diferents plats de cuina internacional.

Hotels gastronòmics[modifica]

Es caracteritzen per la seva oferta gastronòmica exclusiva que es presenta com la principal de l'establiment. La seva cuina és acurada i creativa amb influència internacional als seus restaurants, amb degustació de diferents estils culinaris i una variada selecció de vins.

Hotels de convencions[modifica]

S'han dissenyat amb l'objectiu de poder acollir convencions i reunions. Els salons de convencions i les sales de reunions d'aquests hotels es caracteritzen pels seus espais amplis i per estar equipats amb tots els mitjans tecnològics i humans per a celebrar-hi qualsevol mena d'esdeveniment.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hotel