Human Proteome Folding Project

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

El Human Proteome Folding Project (HPF, «Projecte de Plegament del Proteoma Humà») és un projecte col·laboratiu de la Universitat de Nova York (Laboratori Bonneau), l'Institute for Systems Biology (ISB) i la Universitat de Washington (Laboratori Baker), que utilitza el programari Rosetta desenvolupat per Rosetta Commons.

El projecte HPF es troba actualment a la Fase 2, que funciona exclusivament a la World Community Grid. La Fase 1 funcionava a dues xarxes de computació distribuïda: la World Community Grid, una iniciativa filantròpica d'IBM i la grid.org de United Devices.

L'Institute for Systems Biology dissenyà el Human Proteome Folding Project per a la World Community Grid i n'utilitzarà els resultats en els seus programes de recerca.

Estalvi de pantalla de la WCG, Fase 2 del Human Proteome Folding Project, funcionant amb programari de client de UD

Estatus actual del projecte[modifica]

La Fase 1 de l'HPF feia servir el programari Rosetta v4.2x sobre el genoma humà i 89 d'altres, i entrà en funcionament al novembre del 2004. La Fase 1 s'acabà al juliol del 2006. La Fase 2 (HPF2) fa servir el programari v4.8x en mode d'alta resolució («refinament d'àtom complet») i es concentra en els biomarcadors de càncer (proteïnes que apareixen en quantitats molt elevades en teixits cancerosos), les proteïnes secretades pels humans i la malària.

Bibliografia[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]