iMac

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

iMac
IMacLogo.svg
IMac vector.svg
La cara frontal d'un iMac basat en Intel
Desenvolupador Apple Inc
fabricant Apple Inc
Família de productes Macintosh
Data de llançament
Sistema operatiu
Articles relacionats Mac Mini, Mac Pro, iMac Pro
Lloc web Apple – iMac
Modifica les dades a Wikidata


Els iMac són una sèrie d'ordinadors fabricats per Apple. Està enfocat a l'àmbit domèstic i es caracteritza per integrar l'ordinador i la pantalla en un mateix aparell.

Es va presentar el primer model l'any 1998 tot i que ha tingut algunes variacions als actuals iMacs.

Models de l'iMac[modifica]

Component iMac G3 iMac G4 iMac G5 iMac (Intel)
Monitor 15" (13,8" visibles) CRT 15", 17" i 20" LCD 17" i 20" LCD 17", 20" i 24" LCD
Disc dur 40GB 40GB, 60GB, 80GB 250GB, 400GB 160GB, 250GB, 320GB, 500GB, 650GB, 750GB, o 1TB
Versió inclosa de Mac OS[1] 8.1, 8.5, 8.6, 9.0 9.2, 10.1, 10.2, 10.3 10.3, 10.4 10.4, 10.5
Data sortida 15 d'agost de 1998 7 de gener de 2002 31 d'agost de 2004 10 de gener de 2006

Disseny[modifica]

"Bondi Blue" l'iMac G3 original va ser introguiy el 1998.
L'iMac G4 va ser el primer gran redisseny de la línia dels iMac.
This case design housed the iMac G5s and the early Intel iMacs. Earlier revisions excluded the integrated iSight camera above the screen.

L'anunci de l'iMac va ser la font de discussió i controversia de molts comentalistes, fans de Mac, i retractors. Les opinions estaven dividides quant als canvis dràstis d'Apple sobre el seu maquinari.[2] Al mateix temps, Apple estava intentant millorar la seva estratègia comercial. Apple va declarar que "La part de davant dels nostres ordinadors e veu millor que la part de davant dels altres competidors".[3]

Apple va declarar que la 'i' de iMac significa per a "Internet".[4] Es va donar importància a l'experiència de "treure de la caixa": L'usuari solament necessita fer per a connectar-se a Internet. "No hi ha tercer pas!" va ser la frase comercial de l'anunci publicitari de iMac narrada per l'actor Jeff Goldblum.[5] Un altre anunci publicitari, doblegava la ”Simplicitat de preparació”, un nen de set anys Johann Thomas i el seu amic Brodie, amb un iMac, contra Adam Taggart, un estudiant d'empresarials de la Universitat de Stanford, amb un HP Pavilion 8250, en una carrera per a preparar els seus ordinadors. Johann i Brodie van acabar en 8 minuts i 15 segons,[6] mentre Adam estava encara treballant per fer a fer-ho fins al final de l'anunci. Apple després va adoptar el prefix 'i' a la seva línia de productes, com per exemple iPod, iBook, iPhone i diversos paquets de programari com la suite iLife i iWork.

USB[modifica]

El iMac original va ser el primer ordinador Macintosh que va incloure un port USB. De fet, l'USB era l'únic interfície de perifèric al iMac original; Apple va treure els altres ports anteriors com l'Apple Desktop Bus i SCSI a favor de la nova interfície. No obstant això, l'USB va ser inventat per Intel i estava disponible al mateix temps per a una gran varietat de PCs, la popularitat dels iMac’s i l'única dependència d'USB va popularitzar la interfície a altres fabricants, com evidencia els propers perifèrics USB quevan ser fets enllaçats al plàstic colorejat que coincidia amb els colors originals de l'iMac.[7] [8]

Per mitjà del port USB, els fabricants de maquinari podien fer productes compatibles tant per a PCs com per a Macs. Anteriorment, els usuaris de Macintosh havien de buscar el maquinari adequat, com el teclat o ratolí, especificamt dissenyats per la interfície antiga de Mac. Únicament un nombre limitat de models de fabricants determinats treballaven amb aquestes interfícies, i sovint a un preu elevat. USB, era multiplataforma, ha permès als usuaris de Macintosh comprar un gran nombre de perifèrics a un preu raonable, com hubs, escàners, dispositius d'emmagatzegament, memòries USB, i ratolins.

Després de l'iMac, Apple va continuar eliminant les antigues interfícies de maquinari i les unitats de disques de la seva línia de productes.

Línia de temps dels models de la familia iMac[modifica]

iPadMacBook AiriPhoneMacBookMac MiniPower Mac G5iPodG4 CubeiBookPower Mac G3Intel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMacIntel iMaciMac G5iMac G5eMaciMac G4iMac G4iMac G4iMac G3iMac G3


Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: IMac Modifica l'enllaç a Wikidata