Impressora tèrmica

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Impressora tèrmica

Una impressora tèrmica obté la imatge mitjançant l'escalfament de paper sensible a la calor. Aquest és un sistema molt emprat en terminals de venda, caixers automàtics, per imprimir tiquets o rebuts, o per crear etiquetes.[1]

Tenen l'avantatge de no requerir més manteniment que la substitució del rotlle de paper. És una tasca senzilla i ràpida, el que permet emprar aquestes impressores sense necessitat de tenir coneixements especialitzats. El principal inconvenient que tenen és el curt període de vida de les impressions, que passades poques setmanes es deterioren fins a quedar illegibles perquè desapareix l'imprès.

Prestacions[modifica]

La impressió tèrmica només possibilita la impressió en monocrom color negre, i únicament en els models més recents mitjançant un paper especial addicionalment en vermell o blau. D'altra banda, els costos per còpia són molt baixos, ja que no consumeix més que el mateix paper. La velocitat d'impressió en aquest cas es pot mesurar en mm/s, referint-se als mm de rotllo de paper que surten de la impressora. Oscil habitualment entre 100 i 200 mm/s.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Diccionario de Arte I (en castellà). Barcelona: Biblioteca de Consulta Larousse. Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.299. ISBN 84-8332-390-7 [Consulta: 1de desembre 2014].