Impressora

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
No s'ha de confondre amb la professió d'impressora
Impressora multifunció Lexmark.

Una impressora és un perifèric de sortida d'un ordinador que permet obtenir una còpia física, generalment en paper o transparències, d'un document d'imatge o de text en format electrònic. Moltes impressores s'usen com a perifèrics locals, connectades directament per un cable d'impressora (port paral·lel) o, en versions més modernes, per un cable USB a l'ordinador que fa de font del document. En canvi, les impressores de xarxa porten incorporades interfícies de xarxa (típicament Ethernet o WiFi) que els permeten connectar-se directament a la xarxa i servir com a impressora per a qualsevol usuari de la xarxa. Les impressores normalment es dissenyen per funcionar alhora tant en mode local com en mode de xarxa.[1]

Impressora 3d citilab

A més, algunes impressores poden imprimir documents directament de dispositius electrònics com targetes de memòria, càmeres de fotos o escàners. Altres impressores vénen combinades amb escàners o màquines de fax, i poden funcionar com a fotocopiadores. A aquest tipus d'impressores se'ls acostuma a anomenar Impressores Multifunció. També s'han creat categories[2] d'impressores segons les funcionalitats i maneres d'usar-les. Per exemple les portables que tenen la mida reduïda, les que tenen connexió wifi o Bluetooth, o aquelles que es poden connectar amb el telèfon mòbil.

Tecnologia d'impressió
  • Tecnologia d'impacte.
  • Matricials
  • Tecnologia sense impacte
  • Raig de tinta
  • Tèrmiques
  • Làser

Referències[modifica]

  1. Diccionario de Arte I (en castellà). Barcelona: Biblioteca de Consulta Larousse. Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.297. ISBN 84-8332-390-7 [Consulta: 1r desembre 2014]. 
  2. «Guía de qué impresora comprar» (en castellà).

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Impressora Modifica l'enllaç a Wikidata