Informació juvenil

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La informació juvenil és tota aquella informació i assessorament organitzats tant des del sector públic com el privat per tal de fomentar el desenvolupament dels joves en totes les seves facetes, per exemple, el foment a la participació, l'ajuda a la formació, la cerca d'ocupació i habitatge, la millora de les competències ciutadanes i posar a l'abast tota la informació necessària, orientant alhora en els processos de transició que representa la joventut.[1]

Els serveis d'informació juvenil van aparèixer arran de l'extensió de les oficines de joventut dels diferents departaments dels municipis i governs. A Catalunya existeix la Xarxa Catalana de Serveis d'Informació Juvenil, Arxivat 2018-02-10 a Wayback Machine. a Espanya, l'Instituto Nacional de Información Juvenil.

Està basat en la Carta europea d'informació juvenil de l'ERYCA European Youth Information and Counselling Agency.[2]

L'informador juvenil forma part del perfil laboral d'un tècnic superior en animació sociocultural o bé de carreres afins com Educació Social, Gestió d'Informació i Documentació Digital, Pedagogia, Psicologia o d'altres. És un professional que s'encarrega d'orientar i informar els joves, de realitzar activitats destinades a fer-los arribar la informació i a formar en competències ciutadanes.

Referències[modifica]