Vés al contingut

Inma Pelegrín

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaInma Pelegrín
Biografia
Naixement10 octubre 1969 Modifica el valor a Wikidata (54 anys)
ResidènciaRegió de Múrcia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptora Modifica el valor a Wikidata
GènerePoesia Modifica el valor a Wikidata
Premis

María Inmaculada Pelegrín López, més coneguda com a Inma Pelegrín, (Lorca, 10 d'octubre de 1969) és una poeta espanyola que ha rebut diversos premis per la seva obra.

Des dels seus primers treballs la seva poesia ha calat i triomfat en molts fòrums.[1] Ha participat en diversos esdeveniments i tallers poètics. Per a Inma, la poesia ens ajuda, si no a trobar respostes, a fer-nos les preguntes apropiades.[2] El 2022 als Premis Literaris Jaén de CajaGranada Fundació, va guanyar la categoria de poesia amb La teoria de les coses, un llibre que abunda en un tema recurrent. "És que les coses em persegueixen. És inevitable", comenta en unes declaracions. Sobre l'obra, el jurat va subratllar la seva originalitat a l'hora de tractar temes d'actualitat. Amb un to gairebé Pop i un rerefons literari i cultural molt ampli, ha creat un treball diferent i carregat d'ironia. De la mateixa manera, el llibre explora totes les possibilitats del vers clàssic.

Trajectòria

[modifica]

Va néixer el 10 d'octubre de 1969, a Llorca (Regió de Múrcia). Es va llicenciar en Filosofia i Ciències de l'Educació i en Psicologia. És membre del grup poètic 'Espartaria, creat amb l'objectiu d'afavorir publicacions i actes entorn de la literatura i col·labora amb el portal educatiu i de divulgació artística en Internet Contraclave.[3][4] Inma Pelegrín ha rebut diversos premis per la seva trajectòria:

  • XXIV Premi Internacional de Poesia ‘Antonio Machado en Baeza’ (2020), sota el pseudònim ‘Lola Quiñonero' per la seva obra 'Totes direccions'
  • Premi Hispanoamericà de Poesia Juan Ramón Jiménez per 'Qüestió d'hores'
  • I Premi Pulchrum 2020, concedit per la Fundació OLumen
  • Premi internacional de poesia Gerardo Diego (2008) pel seu poemari Òxid.

Obra

[modifica]

Obra col·lectiva

[modifica]

Catàlegs expositius

[modifica]
  • 2017 - Latente: Miriam Martinez Abellán. Casa del Mar del Ayuntamiento de Mazarrón. Concejalía de Cultura.
  • 2016 - Origen: Carmen Baena, Pepe Yagües: Galerie Gilgenmann.

Bibliografia

[modifica]
  • Entrevista a Inma Pelegrín en segle XXI. 4 de novembre de 2019
  • Entrevista a Inma Pelegrín en La Veritat de Múrcia. 9 d'agost de 2017
  • XXXVIII Premis Literaris Jaén de CajaGranada Fundació i CaixaBank

Referències

[modifica]
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  1. ↑«La I Trobada amb les lletres murcianes Ciutat de Mazarrón se celebrarà el 5 de juny». Comarcal Diari (Mazarrón). 23 de maig de 2021. Consultat el 16 d'octubre de 2021.
  2. ↑ Padilla, Ángel (4/11/2019). «S'aprenen molts coneixements, però no s'atén a viure. Entrevista a la poeta Inma Pelegrín».
  3. ↑ «Inma Pelegrín». Consultat el 16 d'octubre de 2021.
  4. ↑ «'Espartaria' publica un volum centrat en el gènere de la llegenda». La Veritat de Múrcia (Múrcia). 2/11/2007. Consultat el 16 d'octubre de 2021.
  5. ↑ Arc, Antonio (9/8/2017). «Estiu a la murciana. Inmaculada Pelegrín: «Sí, sí, a mi m'encanta que m'enganyin»». La Veritat de Múrcia (Múrcia). Consultat el 16 d'octubre de 2021.