Intel Core Duo

De Viquipèdia
Infotaula equipament informàticIntel Core Duo
Característiques de CPUs
Conjunt d'instruccionsx86 MMX SSE SSE2 SSE3
MicroarquitecturaIntel P6

Intel Core Duo és un microprocessador de sisena generació llançat el gener del 2006 per Intel, posterior al Pentium D i antecessor al Core 2 Duo. Disposa de dos nuclis d'execució la qual cosa fa d'aquest processador especial per a les aplicacions de subprocessos múltiples i per multitasca. Es poden executar diverses aplicacions exigents simultàniament, com jocs amb gràfics potents o programes que requereixen molts càlculs, al mateix temps que permet descarregar música o analitzar el PC amb un antivirus en segon pla, per exemple.

Aquest microprocessador implementa 2 MB de memòria cau compartida per tots dos nuclis més un bus frontal de 667 o 553 MHz, a més implementa el joc d'instruccions SSE3 i millores en les unitats d'execució de SSE i SSE2. No obstant això, l'exercici amb enters és lleugerament inferior a causa de la seva memòria cau amb major latència. A més no és compatible amb EM64T, de manera que només treballa a 32 bits.

Intel Core Duo va ser el primer microprocessador d'Intel utilitzat en els ordinadors Apple Macintosh. Existeix també una versió amb només un nucli anomenada Core Solo.

Aclariments[modifica]

Se solen confondre tant Pentium D com Pentium Dual-Core cridant-los erròniament Core Duo. Això no ha de ser així, ja que si bé aquests processadors són de doble nucli, les arquitectures d'aquests són molt diferents. El Pentium D està basat en l'arquitectura Netburst que és la mateixa del Pentium 4, el Core Duo tot i ser de la mateixa família que el Core 2 Duo, és d'una arquitectura antecessora i amb diferències importants, a més de ser només de 32 bits, mentre que el Pentium Dual-Core és un Core 2 Duo de nucli Allendale o Wolfdale però amb la memòria cau i bus retallats.