Irene Gómez Santos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Irene Rosario Gómez Santos)
Infotaula de personaIrene Gómez Santos

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(es) Irene Rosario Gómez Santos Modifica el valor a Wikidata
27 juliol 1963 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Callao (Perú) Modifica el valor a Wikidata
Secretària segona de les Corts Valencianes
4 abril 2018 – 16 maig 2019
← Marc Pallarès PiquerLuis Arquillos Cruz →
Diputada a les Corts Valencianes
28 març 2018 – 26 juny 2023
← Marc Pallarès Piquer

Circumscripció electoral: Castelló

Activitat
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata

Irene Rosario Gómez Santos (Callao, Perú, 1963) és una política i jurista valenciana d'origen peruà, diputada a les Corts Valencianes en les IX i X legislatura.

Va nàixer a la ciutat portuària de Callao, a l'àrea metropolitana de la capital peruana de Lima. Llicenciada en Dret i Ciències Polítiques per la Universitat de San Martín de Porres a Lima on va exercir l'advocacia i Doctora en Dret Constitucional per la Universitat Jaume I. Als inicis dels anys noranta del segle XX va emigrar a Milà (Itàlia) per a fixar més tard la seua residència a Castelló de la Plana (la Plana Alta) on s'integrà en el teixit social de la ciutat com a cofundadora de l'associació de dones migrades Amuinca des d'on lluita pels drets humans i la igualtat de les dones immigrants.[1]

En l'àmbit polític milita a Podem des del 2014 i va accedir al parlament valencià en substitució de Marc Pallarés el febrer de 2016 on també va ocupar la secretaria segona de la Mesa de les Corts.[2] Va revalidar l'escó per la circumscripció de Castelló a les eleccions de 2019.

Referències[modifica]

  1. «Una asociación aglutina por primera vez a mujeres inmigrantes de varias nacionalidades» (en espanyol europeu), 16-10-2008. [Consulta: 6 juliol 2022].
  2. «Irene Gómez (Podemos) promete su cargo «por los derechos de los valencianos de adopción»» (en castellà), 04-04-2018. [Consulta: 6 juliol 2022].