James Terry Conway

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJames Terry Conway

El General Conway, 34è Comandant del Cos de Marines Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement26 desembre 1947 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Walnut Ridge (Arkansas) Modifica el valor a Wikidata
Comandant del Cos de Marines
13 novembre 2006 – 22 octubre 2010 Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióRoosevelt High School (en) Tradueix
Southeast Missouri State University (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióoficial Modifica el valor a Wikidata
Activitat1970-
Carrera militar
LleialtatBandera dels Estats Units d'Amèrica Estats Units
Branca militarCos de Marines dels Estats Units Cos de Marines dels Estats Units
Rang militarGeneral General
Comandant de (OBSOLET)3r Batalló 4t Marines
1a Divisió de Marines
I Força Expedicionària de Marines
Comandant del Cos de Marines
ConflicteGuerra del Golf
Guerra d'Iraq
Premis

El general James Terry Conway USMC (26 de desembre de 1947) és el 34è i actual Comandant del Cos de Marines.[1][2][3] Entre els seus càrrecs anteriors està el de Director d'Operacions (J-3) de la Junta de Caps d'Estat Major i el de Comandant de la I Força Expedicionària de Marines entre 2002 i 2004, prenent part en la Invasió d'Iraq de 2003 i en l'Operació Resolució Vigilant a Fallujah, Iraq.

Biografia[modifica]

James Conway va néixer a Walnut Ridge, Arkansas. Va graduar-se al Roosevelt High School de St. Louis, Missouri i assistí a la Southeast Missouri State University, graduant-se el 1969 com a Batxiller de Ciències en psicologia. El 1970 va rebre el nomenament d'oficial d'infanteria. El seu primer nomenament va ser el comandament d'una secció de fusellers del 3r Batalló 1r Marines a Camp Pendleton. Serví com a oficial executiu dels Marines a bord del portaavions USS Kitty Hawk i com a Comandant a l'Acadèmia Naval a San Diego.

Després de graduar-se amb honors al Curs Avançar d'Oficials d'Infanteria de l'Exèrcit, comandà dues companyies a la secció d'Operacions i Seguretat del 2n Regiment de Marines. Com a oficial de camp, comandà dues companyies d'estudiants i va ensenyar tàctica a The Basic School. Serví com a oficial d'operacions per la 31a Unitat Amfíbia dels Marines, destinat al mar a la costa del Pacífic i a operacions de contingència a Beirut, Líban.

De tornada als Estats Units, Conway va ser nometat Aide-de-camp del President de la Junta de Caps de l'Estat Major, servint-hi dos anys. Després de graduar-se amb honors a l'Acadèmia de Comandament i d'Estat Major del Cos de Marines, prengué el comandament del 3r Batalló 2n Marines durant els 8 mesos en què va estar destinat al sud-oest asiàtic durant la Guerra del Golf.

Després de la guerra va ser promogut a coronel i nomenat comandant de The Basic School. Promogut a Brigadier General al desembre de 1995, tornà a ser destinat a la Junta de Caps. Després de ser promogut a Major General, serví com a comandant de la 1a Divisió de Marines i com a Vice Comandant General del Comandament Central de les Forces del Cos de Marines. Va ser promogut a tinent general i nomenat comandant de la I Força Expedicionària el 16 de novembre del 2002. Comanda la IFE durant dos torns de combat a Iraq, amb 60.000 soldats a les seves ordres, incloent Marines, soldats, mariners i forces britàniques. Al llibre "The Iraq War", Conway és descrit com "gran, ben llegit i ben educat... representa tot el millor del nou Cos de Marines dels Estats Units, amb el General Al Graycom el comandant que s'ha situat. "[4]

En una conferència de premsa el 30 de maig del 2003, es preguntà al General Conway sobre el fracàs en localitzar armes de destrucció massiva a Iraq, a la qual cosa respongué:

« Va ser una sorpresa per a mi llavors, i segueix sent una sorpresa per a mi ara, que no hàgim descobert armes... No és per falta d'intents. Hem estat en pràcticament tots els punts d'aprovisionament de munició entre la frontera kuwaitiana i Bagdad, però simplement no hi són.... El que el règim tenia la intenció de fer en termes del seu ús de les armes, pensem que entendre -o certament vam tenir la nostra millor opció, la nostra més perillosa, o simplement el curs de l'accció més probable és que la gent d'intel·ligència ens estaven donant. Però si ho hem fet bé o no a nivell nacional, crec, encara ens queda molt per veure. »

El 13 de juny del 2006, el tinent general Conway va ser nomenat pel President George W. Bush 34è Comandant del Cos de Marines;[5] sent confirmat pel Senat el 2 d'agost.[6]

El 13 de novembre del 2006, Conway va ser promogut al seu actual rang de General a la Caserna dels Marines, Washington DC, sent el 34è Comandant del Cos. És el primer comandant en gairebé 40 anys que no va servir a la Guerra del Vietnam.

Conway éstà graduat al Curs Avançat d'Oficials d'Infanteria, a l'Acadèmia de Comandament i Estat Major del Cos de Marines i a l'Acadèmia de Guerra Aèria. Està casat i té 3 fills.

Condecoracions[modifica]

Medalla del Servei de Defensa Distingit amb una Fulla de Roure
Medalla del Servei Distingit a la Marina
Legió del Mèrit
Medalla del Servei Meritori de Defensa
Medalla del Servei Meritori amb 2 estrelles
Medalla del Servei Lloable a la Marina i al Cos de Marines
Medalla del Servei Realitzat a la Marina i al Cos de Marines
Galó d'Acció de Combat
Citació Presidencial d'Unitat de la Marina i el Cos de Marines
Insígnia Unificada d'Unitat Meritòria amb dos Fulles de Roure
Elogi d'Unitat Naval amb 1 estrella
Elogi d'Unitat Naval Meritòria amb 1 estrella
Medalla Expedicionària del Cos de Marines
Medalla del Servei a la Defensa Nacional amb 2 estrelles
Medalla del Servei al Sud-oest Asiàtic amb 3 estrelles
Medalla de la Campanya d'Iraq amb 3 estrelles
Medalla Expedicionària de la Guerra Global contra el Terrorisme
Medalla del Servei a la Guerra Global contra el Terrorisme
Medalla del Servei de Defensa a Corea
Galó del Desplegament de Servei al Mar amb 3 estrelles
Galó d'Instructor del Cos de Marines
Comandant de la Legió d'Honor (França)[7]
Medalla de l'Alliberament de Kuwait (Aràbia Saudita)
Medalla de l'Alliberament de Kuwait (Kuwait)
A més, té 7 Insígnies de Punteria d'expert tant en fusell i pistola.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: James Terry Conway
  1. «Official Biography:General James T. Conway». Biographies: General Officers & Senior Executives. United States Marine Corps. Arxivat de l'original el 2011-07-22. [Consulta: 30 agost 2007].
  2. American Forces Press Service «New Marine Corps Commandant Welcomed». Military Times. American Forces Press Service, 13-11-2006 [Consulta: 13 novembre 2006].
  3. Schogol, Jeff «Conway becomes Marine Corps Commandant». Stars and Stripes, 13-11-2006 [Consulta: 13 novembre 2006]. Arxivat 2011-09-27 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2011-09-27. [Consulta: 1r juliol 2010].
  4. Murray, Williamson; Scales, Robert H.. The Iraq War: A Military History. Harvard University Press, 2003, p. 65. ISBN 0-674-01280-1. 
  5. Dunham, Will «Marine Corps to get a new top general». Reuters, 13-06-2006 [Consulta: 13 juny 2006]. Arxivat 2006-06-01 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2006-06-01. [Consulta: 3 maig 2021].
  6. «Conway confirmed as new commandant». Marine Corps Times, 03-08-2006 [Consulta: 3 agost 2006]. Arxivat 2006-08-08 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2006-08-08. [Consulta: 16 juliol 2010].
  7. DeFilippis, Sgt. Rocco. «Commandant of the Marine Corps awarded French Legion of Honour by French Army Chief of Staff», 04-12-2009. Arxivat de l'original el 29 de juny 2011. [Consulta: 11 desembre 2009].


Precedit per:
Gen. Michael Hagee

Comandant del Cos de Marines

2006—2010
Succeït per:
James F. Amos
Precedit per:
James E. Cartwright
Ordre de precedència dels Estats Units
2008—
Succeït per:
George Casey