Joan Bert i Vila

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoan Bert i Vila
Biografia
Naixement20 agost 1896 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort26 gener 1974 Modifica el valor a Wikidata (77 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófotògraf Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsJoan Bert i Padreny Modifica el valor a Wikidata

Joan Bert i Vila (Barcelona, 20 d'agost de 1896 - 26 de gener de 1974) fou un fotògraf català.[1]

Ebenista de professió i afeccionat a la fotografia, col·laborà primer i posteriorment es dedicà al fotoperiodisme esportiu, especialment el futbol. Publicà imatges a Mundo Deportivo, Marca, Destino, Estadio, Blanco y Negro i La Rambla. També feu fotografies de cinema i teatre que publicà a Triunfo, Cine Mundo i Revista. Durant la guerra civil no abandonà el fotoperiodisme, al qual es dedicà esporàdicament i també feu fotografia de galeria i encàrrecs. Vers 1920 s'associà amb Ramon Claret.

El seu fons personal es conserva a l'Arxiu Nacional de Catalunya. El fons va ingressar a l'ANC amb virtut del contracte de compravenda signat entre el llavors Conseller de Cultura, senyor Joan Guitart i Agell i la senyora Carme Sala Chavarria, propietària i hereva com a vídua de Joan Bert i Padreny, el 28 de desembre de 1995. La documentació va ingressar el 15 de gener de 1996. El seu fill Joan Bert i Padreny també seria fotoperiodista.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Fons Bert i Claret». Arxiu Nacional de Catalunya. [Consulta: Juny 2013].

Bibliografia[modifica]

  • DÍAZ RODRÍGUEZ, Mercedes. El fons fotogràfic Bert i Claret. Arxius. Butlletí del Servei D'Arxius. Núm. 13 (primavera 1996)