KV44

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
KV44
Tomba de desconegut
Imatge
Dades
TipusTomba i hipogeu Modifica el valor a Wikidata
Data de descobriment o invenció1901 Modifica el valor a Wikidata
Director d'excavacióHoward Carter (1901) Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Mesura6 (longitud) m
Superfície22,59 m² Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLuxor (Egipte) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióVall dels Reis Modifica el valor a Wikidata
Map
 25° 45′ 00″ N, 32° 36′ 51″ E / 25.75°N,32.6143°E / 25.75; 32.6143
Plànol

KV44, acrònim de l'anglès King's Valley, és una tomba egípcia de l'anomenada Vall dels Reis, situada a la riba oest del riu Nil, a l'altura de la moderna ciutat de Luxor. Està situada al nord-est de la Vall Oriental, està al sud-est de KV4 i és la veïna immediata de KV45. Va ser descoberta en 1901 per Howard Carter quan treballava per Theodore Davis.

Situació[modifica]

KV44 data de mitjans de la dinastia XVIII i no pertany a un monarca. La tomba té un pou d'entrada i una única sala on reposarien les restes de l'ocupant. Ambdues estades estan finalitzades, però com és costum en les tombes no reials de la Vall dels Reis, no està decorada.

Excavació[modifica]

Encara que en el moment del seu descobriment Carter hi va trobar restes de ceràmica i de vasos canopis, i també garlandes de flors i fins a set mòmies, tres d'elles nens, la majoria sense embenats i sarcòfags. Aquests cadàvers van ser trets en 1991 durant l'excavació de Donald P. Ryan per la Pacific Lutheran University, i en ser analitzats es va arribar a la conclusió que el més probable és que pertanyessin a un enterrament intrús de la dinastia XXII. Pel que sembla, el lloc va ser reutilitzat per almenys tres dones durant el regnat d'Osorkon I.

Es desconeix qui va ser el destinatari original de la tomba, però es contempla la possibilitat que fos el sacerdot Aanen, un important personatge del regnat d'Amenhotep III que a més era fill dels Yuya i Tuya i, per tant, germà de la reina Tiy i del faraó Ay.

Bibliografia[modifica]

  • Reeves, N. & Wilkinson, R. Todo sobre el Valle de los Reyes. Edicions Destino, Barcelona, 1998. ISBN 84-233-2958-5.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: KV44