Karina Fulladosa Leal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKarina Fulladosa Leal

Karina Fulladosa-Leal és una investigadora social i activista de Sindillar/Sindihogar. És doctorada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en psicologia social amb la tesis: Mujeres en movimiento: ampliando los márgenes de participación social y política en la acción colectiva como trabajadoras del hogar y el cuidado (2017)[1] La seva investigació se centra en un dels aspectes que emergeixen a partir del nou reordenament geopolític i que té a veure amb la divisió sexual, social i internacional dels treballs de reproducció. Això ha portat a la feminització de la migració i la inserció de les dones en múltiples circuits de cura, travessats per un context complex de discriminació caracteritzat per l'explotació, la pobresa, la desigualtat, els prejudicis i la informalitat.

La seva principal aportació ha estat el concepte de “mimopolítica”[2] que fa referència a un conjunt de pràctiques que tenen a veure amb la política de la cura en involucrar-se afectiva i políticament en processos de transformació social i reivindicació de condicions dignes de treball i vida.

És autora de diversos articles: “Una aproximación a los procesos de subjetivación de las trabajadoras del hogar y el cuidado sindicalizadas”[3] 2013. “Creando puentes entre la formación y la creatividad: Una experiencia de investigación activista feminista[4]” 2014, “Sindicalismo: continuidad o ruptura. Reflexiones compartidas en torno a la acción colectiva con las trabajadoras del hogar y el cuidado[5]” entre d'altres.

És membre del grup Fractalidades en Investigaciones Críticas (FIC). Dins de les seves inquietuds tant socials com humanes es dedica a acompanyar processos vitals com a terapeuta bioenergètica coneixements que aplica a la seva quotidianitat.

Actualment forma part de la junta del Centre de Dones Francesca Bonnemaison – La Bonne.

Referències[modifica]

  1. Fulladosa-Leal, Karina. Mujeres en movimiento: ampliando los márgenes de participación social y política en la acción colectiva como trabajadoras del hogar y el cuidado (Tesi: Doctorat). Universitat Autònoma de Barcelona, 2017-09-12. 
  2. «Arte y Mimo Política | Sindillar» (en castellà). [Consulta: 2 novembre 2022].
  3. Fulladosa-Leal, Karina «Una aproximación a los procesos de subjetivación de las trabajadoras del hogar y el cuidado sindicalizadas» (en castellà). Summa psicológica UST (En línea), 10, 1, 00/2013, pàg. 23–35. ISSN: 0719-448x.
  4. Fulladosa-Leal, Karina «Creando puentes entre la formación y la creatividad: Una experiencia de investigación activista feminista» (en castellà). Universitas Humanística, 79, 79, 2015. DOI: 10.11144/Javeriana.UH79.cpfc. ISSN: 2011-2734.
  5. Fulladosa, Karina «Sindicalismo: continuidad o ruptura. Reflexiones compartidas en torno a la acción colectiva con las trabajadoras del hogar y el cuidado» (en castellà). Psicología, Conocimiento y Sociedad, 5, 2, 19-10-2015, pàg. 62–95. ISSN: 1688-7026.