Ken Coates

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKen Coates
Biografia
Naixement16 setembre 1930 Modifica el valor a Wikidata
Mort27 juny 2010 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Matlock (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Infart de miocardi Modifica el valor a Wikidata)
Diputat al Parlament Europeu
Representa: Partit Laborista

19 juliol 1994 – 19 juliol 1999

Circumscripció electoral: Nottinghamshire North and Chesterfield

Diputat al Parlament Europeu
Representa: Partit Laborista

25 juliol 1989 – 18 juliol 1994

Circumscripció electoral: Nottingham

Dades personals
FormacióUniversitat de Nottingham Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Estrasburg
Brussel·les Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolític, professor d'universitat, filòsof, escriptor, activista per la pau Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Nottingham Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Laborista Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
ConflicteRevolta comunista malaia Modifica el valor a Wikidata

Ken Coates (16 de setembre de 1930 – 27 juny 2010) va ser escriptor i polític britànic. Va presidir la Fundació Bertrand Russell i va ser editor de The Spokesman, la revista de la Fundació, publicada per primera vegada el març de 1970. Havia estat membre del Parlament Europeu de 1989 a 1999.

Com a membre de la Lliga de la Joventut Comunista de Gran Bretanya, Coates es va estimar més treballar a les mines de carbó al comtat de Nottingham que lluitar amb l'exèrcit britànic en el conflicte anomenat l'Emergència de Malàisia, insurrecció i guerra de guerrilles entre l'exèrcit de la Commonwealth i l'Exèrcit d'Alliberació Nacional Malaisi, el braç armat del Partit Comunista Malaisi. Més tard es va unir al Partit Comunista de la Gran Bretanya, però el va abandonar després del trencament de les relacions entre Stalin i Tito, atès que Coates defensava aquest últim. Després de la invasió soviètica d'Hongria del 1956, Coates i Pat Jordan van esdevenir el centre d'un grup de marxistes que tenia un interès creixent pel trotskisme. Van ser molt crítics amb el Cinquè Congrés de la IV Internacional, al qual van assistir el 1958. Més tard, Coates va tenir un paper central en la fundació del Grup Internacional, precursor del Grup Marxista Internacional. Ken Coates també va liderar l'Institute for Workers' Control, la Vietnam Solidarity Campaign, el moviment pel Desarmament Nuclear Europeu, i la Fundació Bertrand Russell. De 1989 a 1998, va ser membre laborista del Parlament Europeu i en va presidir el Subcomitè pels Drets Humans. Coates va ser professor al Departament d'Educació d'Adults a la Universitat de Nottingham. Abans de les Eleccions al Parlament escocès de 2007, Coates va anunciar el seu suport al Partit Nacional Escocès.

Coates va ser l'editor d'Essays on Socialist Humanism, un llibre en honor de Bertrand Russell. Va escriure i editar nombrosos llibres sobre pobresa, filosofia política, socialisme democràtic, qüestions socials i econòmiques, pau i desarmament, així com sobre democràcia i drets humans. Segons alguns crítics, el seu llibre The Case of Nikolai Bukharin (Nottingham: Spokesman, 1978) ha servit de base per a una campanya de rehabilitació del líder bolxevic. Ken Coates va ser impulsor, juntament amb Nurit Peled i Leila Shahid, del Tribunal Russell sobre Palestina de març de 2010.

Obra[modifica]