Kim Eric Drexler

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKim Eric Drexler

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 abril 1955 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Oakland (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióInstitut de Tecnologia de Massachusetts Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiMarvin Minsky Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballNanotecnologia i prospectiva Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióenginyer, físic, escriptor Modifica el valor a Wikidata

Lloc webe-drexler.com Modifica el valor a Wikidata

Kim Eric Drexler (25 d'abril de 1955) és un enginyer estatunidenc, sovint anomenat el «fundador de la nanotecnologia».[1]

Biografia[modifica]

Eric Drexler va introduir el concepte de nanotecnologia en un article publicat l'any 1981 a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences, segons establia els principis fonamentals de l'enginyeria molecular i subratllava el desenvolupament de nous camins per a nanotecnologies més avançades. Al seu llibre Engines of Creation, The Coming Era of Nanotechnology (1986), va introduir els lectors a un nou objectiu fonamental tecnològic: l'ús de màquines capaces de treballar a escala molecular. La investigació de Drexler en aquest camp ha esdevingut la base de nombrosos articles periodístics i una nova anàlisi basada en la física de nanosistemes; Molecular Machinery, Manufacturing, and Computation. A les seves publicacions i xerrades, el Dr. Drexler descriu la implementació i l'aplicació de les nanotecnologies avançades i mostra com poden ser útils per a resoldre problemes a gran escala, com per exemple l'escalfament global. Resideix a Oxford, al Regne Unit, juntament amb la seva esposa, Rosa Wang.

Premis i reconeixements[modifica]

El doctor Drexler va ser guardonat amb el doctorat en Nanotecnologia molecular pel Massachusetts Institute of Technology.

Referències[modifica]

  1. Giles, Jim «Nanotech takes small step towards burying ‘grey goo’». Nature, 429, 6992, 2004, pàg. 591. DOI: 10.1038/429591b. PMID: 15190320.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Kim Eric Drexler