Larry Darmour

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLarry Darmour
Biografia
Naixement1895 Modifica el valor a Wikidata
Flushing (Nova York) Modifica el valor a Wikidata
Mort1942 Modifica el valor a Wikidata (46/47 anys)
Los Angeles (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióproductor de cinema Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0201475 TMDB.org: 1017530 Modifica el valor a Wikidata

Lawrence J. Darmour (Flushing, Queens, 1895 - Filadèlfia, 1942) va ser un productor de cinema estatunidenc, creador de Larry Darmour Productions des de 1927 i una figura important de la comunitat de producció de baix pressupost de Hollywood.

Carrera[modifica]

Després de completar la seva formació a la Universitat de Princeton, va entrar a la indústria del cinema com a inspector de cinema per a la companyia Gaumont. Durant un any va ser càmera d'informatius, oferint les seves imatges tant als telenotícies setmanals Gaumont com als de Mutual. Es va allistar a l'exèrcit dels EUA durant la Primera Guerra Mundial i va servir al Cos de Senyals com a càmera. Va tenir la distinció de ser el primer soldat estatunidenc al camp de batalla de Château-Thierry; ja que havia estat fent un passeig pel front la nit abans que les forces aliades estiguessin programades per atacar. Es va despertar i es va trobar enmig del bombardeig.[1]

Acabada la guerra va reprendre la seva feina als telenotícies.[2] Es va incorporar a l'empresa de Lewis J. Selznick com a editor del seu telenotícies, i va ser ascendit a vicepresident del braç de distribució de Selznick.

L'any 1925 Darmour va organitzar la Standard Cinema Corporation, més coneguda avui dia per l'estrena de comèdies curtes produïdes per Joe Rock i protagonitzades per Stan Laurel. L'any següent, Darmour va obrir el seu propi estudi al 5823 de Santa Monica Boulevard a Los Angeles .

El setembre de 1927 va produir el primer de la sèrie de temes curts de Mickey McGuire, basat en la tira còmica de Fontaine Fox i protagonitzat per un jove Mickey Rooney. La sèrie va durar set anys, abastant unes 60 comèdies de dos rodets entre 1927 i 1934. Es van publicar a través de la FBO de Joseph P. Kennedy, precursora de la RKO Radio Pictures. La popularitat de Rooney va impulsar Darmour a ampliar la seva línia de curts de comèdia, incloent la sèrie Toots and Casper amb Thelma Hill i Bud Duncan, i va donar a conèixer a Karl Dane i George K. Arthur, Alberta Vaughn i Louise Fazenda entre altres.

Majestic Pictures[modifica]

Entrant al mercat dels llargmetratges el 1931, Larry Darmour va fundar Majestic Pictures, amb ell mateix com a president de la companyia.[3] El primer llargmetratge de la companyia va ser Sea Devils (1931), protagonitzada per Molly O'Day. Majestic va començar a produir una sèrie de drames i thrillers per a petits teatres de barri. Darmour va donar a aquestes pel·lícules uns valors de producció més alts que les que tenien característiques produccions independents habituals, amb decorats d'aspecte car i repartiments de renom coneguts de les grans pel·lícules. La cració més famosa de Majestic és probablement The Vampire Bat (1933), un thriller de terror protagonitzat per Lionel Atwill, Fay Wray i Melvyn Douglas. Majestic va cessar les seves operacions el 1935 quan Larry Darmour va organitzar l'estrena de les seves pel·lícules a través de Columbia Pictures .

Columbia Pictures[modifica]

Darmour va produir desenes pel·lícules d'acció i westerns per a Columbia. El 1937 es va fer càrrec de la popular sèrie de Jack Holt de Columbia i va fitxar Ken Maynard per a una sèrie de westerns. També va produir els westerns "Ranger" de Columbia amb Bob Allen i una sèrie de westerns amb Bill Elliott. Curiosament, Larry Darmour mai no es va acreditar a la pantalla en les seves pròpies produccions, ja que l'executiu de la Metro-Goldwyn-Mayer Irving Thalberg, menyspreava posar el seu nom a les seves pel·lícules.

El 1940 se li va encarregar a Darmour la producció dels serials de Columbia. Darmour, ja molt ocupat amb llargmetratges, va posar al veterà de la sèrie i director de comèdia James W. Horne al capdavant complet de la unitat de serials. Horne va dedicar lliurement el seu sentit de l'humor en sèries com The Green Archer, Terry and the Pirates, i Holt of the Secret Service (l'última pel·lícula de Holt per a Darmour). Els serials de Horne combinen acció i aventura amb comèdia irònica.

Malaltia i mort[modifica]

Darmour va ser sotmès a una operació abdominal a finals de 1941 i mai es va recuperar; va morir tres mesos després.[4] Les seves unitats de producció van passar a ser responsabilitat del productor personal de Columbia, Rudolph C. Flothow. La planta física de Majestic, coneguda informalment com "l'estudi Darmour", va continuar funcionant com a Larry Darmour Studio després de la seva mort i va tancar les seves portes el 1949.

Filmografia[modifica]

A més de nombrosos curts i serials, Darmour va produir els següents llargmetratges:

Referències[modifica]

  1. Motion Picture Herald, "Larry Darmour, Producer, Dies," Mar. 21, 1942, p. 34.
  2. Film Daily Product Guide (1937 edition), p. 209.
  3. Film Daily Year Book of Motion Pictures (1935 edition), p. 567.
  4. Motion Picture Herald, "Larry Darmour, Producer, Dies," Mar. 21, 1942, p. 34.