Le Règne animal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLe Règne animal
Fitxa
DireccióThomas Cailley Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióPierre Guyard (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GuióThomas Cailley i Pauline Munier (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MúsicaAndrea Laszlo De Simone (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FotografiaDavid Cailley (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
VestuariAriane Daurat Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorStudioCanal Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena17 maig 2023 Modifica el valor a Wikidata
Durada130 min i 128 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema d'aventures, drama, cinema de ciència-ficció i cinema de ficció especulativa Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt16606592 Allocine: 300678 Letterboxd: the-animal-kingdom-2023 TMDB.org: 943134 Modifica el valor a Wikidata


Le Règne animal és una pel·lícula francesa coescrita i dirigida per Thomas Cailley i estrenada el 2023. Va ser la pel·lícula inaugural de la secció Un certain regard al 76è Festival Internacional de Cinema de Canes.[1] L'any 2024, la pel·lícula va rebre 12 nominacions a la 49a cerimònia del Premis César, inclosa millor pel·lícula, millor direcció i millor actor per Romain Duris.

Argument[modifica]

Mentre el món ja s'ha acostumat a una epidèmia de mutacions que transformen els humans en animals, François s'ha de traslladar al sud de França per estar més a prop de la seva dona Lana, afectada per aquesta misteriosa malaltia i enviada a un centre especialitzat. Allà, ell i el seu fill Émile s'han de reinventar en un món que està poblat de criatures d'un nou tipus.[2]

Producció[modifica]

Le Règne animal és el segon llargmetratge del director francès Thomas Cailley després de Les Combattants (2014).

La idea inicial neix d'un guió de Pauline Munier escrit quan encara era estudiant a La Fémis. Thomas Cailley va descobrir aquesta història mentre participava en un treball de lectura del jurat dels alumnes de l'escola.[3] Aleshores va suggerir que Pauline Munier escrigués amb ell un llargmetratge basat en aquesta idea dels humans que es transformen adquirint trets animals.[4]

Les criatures meitat humanes i meitat animals de la pel·lícula són el resultat d'un intens treball de preproducció: dos anys abans del rodatge, Thomas Cailley va treballar durant 6 mesos amb el dibuixant de còmics Frederik Peeters «per desenvolupar un bestiari complet: mamífers, ocells, artròpodes, vam buscar per tot arreu».[5][6] El director també es va interessar per les escultures de Ron Mueck i Patricia Piccinini, per tal d'evitar caure en «coses conegudes, siluetes de fantasia heroica o videojocs, en una imaginació massa viril».[7] Les criatures es van crear mitjançant una barreja de maquillatge físic, efectes animatrònics i efectes digitals en postproducció. Cailley també va treballar amb el guionista Sylvain Despretz per desenvolupar i pressupostar les escenes de la pel·lícula.[8]

Premis[modifica]

Referències[modifica]

  1. Strauss, Frédéric «“Le Règne animal”, “Tiger Stripes”… À Cannes, dans le sillage du Covid, les corps font leur mue» (en francès). Télérama, 18-05-2023.
  2. Mury, Cécile «“Le Règne animal”, un spectaculaire conte politique» (en francès). Télérama, 03-10-2023.
  3. Thomas Périllon. «Le Règne animal Critique du film de Thomas Cailley» (en francès). Le bleu du miroir, 19-05-2023. [Consulta: 20 juny 2023].
  4. Khaldi, Tarik. «Le Règne animal, le regard de Thomas Cailley» (en francès). Festival de Cannes, 17-05-2023. [Consulta: 18 febrer 2024].
  5. Elsa Keslassy. «Thomas Cailley on Turning Reality Into Fantasy With ‘The Animal Kingdom,’ Cannes’ Un Certain Regard Opener» (en anglès). Variety, 21-05-2023. [Consulta: 21 juny 2023]..
  6. Lemercier, Fabien. «Thomas Cailley • Réalisateur de Le Règne animal» (en francès). Cineuropa, 19-05-2023. [Consulta: 18 febrer 2024].
  7. Garson, Charlotte «Il était un père - Entretien avec Thomas Cailley» (en francès). Cahiers du cinéma n°802, octubre 2023, pàg. 34.
  8. Franck-Dumas, Elisabeth «Thomas Cailley, réalisateur de «Règne animal» : «En écrivant un film on ne sait jamais combien ça coûte, c’est ça qui est génial»» (en francès). Libération, 03-10-2023.
  9. «56th Edition Award Winners» (en anglès). sitgesfilmfestival.com. [Consulta: 22 octubre 2023]..
  10. «Palmarès de la 29e cérémonie des Lumières de la presse internationale - L'Officiel des spectacles» (en francès). www.offi.fr. [Consulta: 24 gener 2024].