Llista d'episodis de Bola de Drac Super

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

A continuació es llisten els episodis de la sèrie animada Dragon Ball Super, sèrie d'anime que contínua el manga original d'Akira Toriyama Bola de Drac. És una intercuela de Bola de Drac Z. Per a aquesta sèrie immediatament anterior, vegeu Episodis de Bola de Drac Z.

Temporades[modifica]

Temporada Episodis Any d'emissió
En japonès (original) En català
La Batalla dels Déus[1] 1-14 5 de juliol de 2015 -
La Resurrecció de Freezer[1] 15-27 18 d'octubre de 2015 -
El Torneig de l'Univers 6[2] 28-46 24 de gener de 2016 -
Temps de Black Goku 47-76 12 de juny de 2016 -
La Supervivència Universal 77-131 5 de febrer de 2017 -

Episodis[modifica]

La Batalla dels Déus (2015)[modifica]

Post-Majin Buu[modifica]

# Títol en català Data d'estrena al Japó Data d'estrena a Catalunya
1 "El Premi de la Pau mundial: Qui rebrà els 100 milions de Zenis?"[3]

"Heiwa no hōshū ichioku Zenī wa dare no et ni!?" (平和の報酬 1億ゼニーは誰の手に!?)

5 de juliol de 2015[4]
Han passat sis mesos des que en Son Goku va derrotar el Monstre Buu, i ja amb la pau restaurada, en Goku compleix la seva promesa amb la seva esposa Xixi, de treballar i guanyar diners com a granger. Per la seva banda, en Son Gohan i la Videl preparen les seves noces, per la qual cosa en Son Goten i en Trunks preparen conjuntament un regal de matrimoni, els qui escullen aigua tèrmica capaç de mantenir la pell jove, però la Videl en veure'ls contents, solament fingeix que en veritat funciona. D'altra banda, Mr. Satan és considerat el salvador de la terra, i rep 100 milions de Zenis com a premi. Encara que Mr. Satan sent que no ho mereix, es dirigeix al lloc de treball d'en Goku i li lliura el premi, la qual cosa li permet anar a entrenar amb el déu Kaioshin. El Déu de la Destrucció Beerus, ha despertat d'un llarg somni i al costat del seu assistent, en Wiss, visiten un planeta per degustar del seu art culinari, però en rebre un menjar greixosa, destrueix la meitat del planeta, sent pressentit per en Kibitoshin des del Planeta Suprem.
2 "Al Promès Dia de Vacances! En Vegeta va d'excursió familiar!?"

"Yakusoku no rizōto i! Bejīta ga kazoku ryokō!?" (約束のリゾートへ!ベジータが家族旅行!?)

12 de juliol de 2015
En Goku arriba al planeta d'en Kaioshin on comença un ardu entrenament, ja que en aquest planeta la gravetat és deu vegades major que el de la terra. En Vegeta li compleix a en Trunks, el seu fill, la promesa que li va fer fa un temps de portar-ho al parc d'atraccions (Ep. 207 de Bola de Drac Z). A causa del mal humor d'en Vegeta, la Bulma el porta a un restaurant per mantenir-ho a ratlla, però en tacar-se per accident amb la tinta d'un gran calamar, gairebé perd el control, acabant amb el lloc. En una festa propera, perd de vista a la Bulma, i les persones del seu voltant el copegen accidentalment, a en Vegeta, durant una dansa, esclatant d'ira i anant-se'n del lloc per anar a entrenar. D'altra banda, un ésser anomenat Bills, el Déu de la Destrucció, recorda haver somiat amb un guerrer poderós i destrueix un planeta per intentar recordar el seu nom, balbotejant el nom "Déu Super Saiyan". Al planeta suprem, Rō Kaiō Shin sent un immens temor en assabentar-se que el déu de la destrucció Bills ha despertat, després de tant temps dormint.

La Batalla dels Déus[modifica]

# Títol en català Data d'estrena al Japó Data d'estrena a Catalunya
3 "I la continuació del somni? La Cerca del Déu Super Saiyan!"

"Yume no tsuzuki wa doko dona!? Sūpā Saiya-jin goddo o sagase!" (夢の続きはどこだ!?超サイヤ人ゴッドを探せ!)

19 de juliol de 2015
Rō Kaiō Shin reconeix el perill que pot causar el Déu Bills, tement que en Son Goku arribi a enfrontar-ho a una batalla. En Bills no pot recordar el nom del guerrer que va aparèixer en el seu somni premonitori, per la qual cosa decideix preguntar-li al Peix Oracle. Aquest diu que el seu nom és el Déu Super Saiyan, assabentant-se després per en Wiss de la mort de Freezer a les mans de Goku amb la transformació del Super Saiyan. En faltar la paraula Déu a la transformació de Goku, en Bills decideix anar al planeta de Kaiō-sama per preguntar-li directament sobre en Goku i el Déu Súper Saiyajin. A la terra, la Bulma decideix realitzar la seva festa d'aniversari en un vaixell de luxe a l'oceà, mentre que en Goku i en Vegeta continuen entrenant. Rō Kaiō Shin l'informa a Kibitoshin que va ser en Bills qui el va tancar en l'Espasa Z quan va intentar detenir-ho. En aquest moment en Bills, el Déu de la Destrucció, es dirigeix directament cap on està en Son Goku a una velocitat impressionant.
4 "Anem per les Boles de Drac! La gran estratègia de la banda d'en Pilaf!"

"Mezase Doragon Bōru! Pirafu ichimi no dai-sakusen!" (目指せドラゴンボール!ピラフ一味の大作戦!)

2 d'agost de 2015
Kaiōsama intenta ocultar-li a en Son Goku l'existència d'en Bills, mentre que en Goku encara continua entrenant. En Trunks i en Son Goten ensumen pel vaixell i arriben a la sala de premis, per veure el premi especial del Bingo de la Bulma, sent les Boles de Drac. La Banda d'en Pilaf es troba buscant un tresor en una illa propera, mentre que en Trunks exposa les Boles al radar del Drac d'en Pilaf al obrir la caixa que les contenia i evitava així, que els radars no les poguessin localitzar. La seva banda es dirigeix al vaixell de la Bulma per robar-les, novament. En Pilaf es dirigeix al vaixell però és perseguit per un tauró, però gràcies a en Trunks i en Goten són rescatats sense sofrir danys, els qui, a més, els donen de menjar quan arriben al vaixell. En Goku torna a provocar l'ensulsiada de la casa de Kaio-sama, i per error acaba dient-li que mai li presentaria davant Bills. Davant això, el Kaioshin li oculta la seva casa esfondrada perquè no es trobin. Finalment Bills i el seu acompanyant, en Wiss, arriben al planeta de Kaiōsama...
5 "Batalla decisiva al planeta Kaio! En Son Goku vs Bills, el Déu de la Destrucció!"

"Kaiōkai no Kessen! Gokū VS Hakaishin Birusu!" (界王星の決戦!悟空VS破壊神ビルス!)

9 d'agost de 2015
En Kaiōsama ha ocultat a en Goku a la seva casa esfondrada, i intenta distreure a Bills de la presència d'en Goku, Wiss a més els recorda que portaven 327 anys sense veure's un de l'altre. No obstant això, Bills ja sabia de la presència d'en Goku afirmant que és la raó de la seva visita, per la qual cosa el Kaio-sama demana disculpes i flama a en Son Goku perquè és present. En Bills li pregunta a en Goku sobre el Déu Super Saiyan, però en Son Goku no sap gens sobre aquest tema, per la qual cosa decideix anar a la Terra per preguntar-li a en Vegeta, el príncep dels Guerrers de l'Espai. En Son Goku intenta convèncer-ho per provar la seva força, la qual és acceptada. En Goku es transforma en Super Saiyan però no aconsegueix encertar un sol cop, per la qual cosa es transforma aquesta vegada en Super Saiyan de segon nivell, solament per tenir el mateix resultat. En Son Goku, per retenir una mica més a Bills, es transforma en Super Saiyan de tercer nivell, sent derrotat amb sol dos cops d'en Bills. Aquest i el seu assistent es dirigeixen a la terra, i el Kaioshin li adverteix a en Vegeta del succeït, a més que el Déu es dirigeix a la trobada del príncep Saiyan i li ordena no causar-li molèsties.
6 "No facin enfadar al Déu de la Destrucció! L'emocionant festa d'aniversari."

"Hakaishin o Okoraseru na! Doki-Doki Tanjō Pātī" (破壊神を怒らせるな!ドキドキ誕生パーティー)

16 d'agost de 2015
En Kaiōsama adverteix al Vegeta del succeït, mentre que en Son Goku intenta tornar-se més fort, encara que Bills ja ha arribat al vaixell de luxe de la Bulma. En Vegeta es troba amb el Déu de la Destrucció caient als seus peus recordant al seu pare el Rei Vegeta, sent humiliat per en Bills quan en Vegeta encara era un nen. Bills li pregunta sobre el Déu Super Saiyan, però en Vegeta no sap gens sobre aquest tema. La Bulma els veu i els convida a la seva festa, però en Iamxa copeja amistosament la seva esquena molestant-ho, però Krilin li dona de menjar calmant la ira de Bills. Després de recórrer el vaixell, en Truncs ho mulla amb una pistola d'aigua causant la seva ira, però en Vegeta salta del vaixell pescant a un gran polp, asserenant a Bills davant el xivarri d'en Vegeta. En Wiss, l'assistent del Bills, explica al Déu de la Destrucció que en el vaixell hi ha un menjar especial anomenat pudin, però en Majin Buu se les queda totes, ja que segons ell és el més fort. Bills s'enfuria i llança a en Majin Buu fins a les profunditats de l'oceà.
7 "Ningú toca la meva Bulma! La ira de Vegeta esclata!"

"Yokumo Ori no Buruma o! Bejīta Ikari no Totsuzenhen'i!?" (よくもオレのブルマを!ベジータ怒りの突然変異!?)

23 d'agost de 2015 Falta retocar episodi (7 - tots)
Bills va atacar a Majin Buu davant la presència de tots, els qui no coneixen que la seva veritable identitat és la del déu de la destrucció. Vegeta intenta calmar-ho, però aquest s'enfuria més i planeja destruir el planeta, Majin Buu torna de l'oceà per venjar-se de l'atac, però és derrocat en un sol moviment. Trunks i Goten es fusionen per fer front a Bills, però són derrotats immediatament, Piccolo, Tingues Shin Han i l'Androide número 18 intenten detenir-ho, però són reduïts sense si més no ser tocats pel déu. Majin Buu torna a atacar a Bills però no aconsegueix gens, Gohan va a l'atac però és derrotat pel déu amb el cos de Majin Buu. Aviat, tots s'adonen que Bills és el déu de la destrucció, sent reconegut per Dende. Vegeta intenta detenir-ho però no aconsegueix si més no tocar-ho, estant per ser assassinat. Bulma bufeteja al déu qui rep un cop de tornada, causant que Vegeta es transformi en Super Saiyajin 2.
8 "En Gokū apareix! L'última oportunitat que donarà Bills?"

"Tsu ni Gokū ga Kenzan dona! Birusu-sama Kara no Rasuto Chansu!?" (悟空見参だ!ビルス様からのラストチャンス!?)

30 d'agost de 2015
En Vegeta perd el control en veure que Bills va copejar a Bulma i ho ataca amb el seu màxim poder. No obstant això, Bills amb solament l'un per cent del seu poder derrota a Vegeta. Bills decideix destruir la terra, però com el menjar de la terra és millor que en altres planetes, decideix donar-los una oportunitat jugant una pedra, paper o tijera i escull a Oolong com a contrincant. Oolong perd en la pedra, paper o tisora pel que Bills decideix destruir la terra. En aquest moment, apareix Gokū demanant-li que no destrueixi la Terra i que li doni mica de temps, ja que hi ha una possibilitat que sorgeixi el Déu Super Saiyajin amb les Dragon Balls.
9 "Per fi he arribat, Bills! Per fi el Déu Súper Saiyajin neix!"

"O Matés, Birusu-sama. Tsui ni Sūpā Saiya-jin Goddo Tanjō" (お待たせ、ビルス様 ついに超サイヤ人ゴッド誕生!)

6 de setembre de 2015
Gokū crida a Sheng Long amb les Dragon Balls i li demana que porti al Déu Súper Saiyajin, però Shen Long li explica que es necessita l'energia de cinc Super Saiyajines de cor pur, per transferirselos a un sisè Saiyajin. Pel que Vegeta, Gohan, Goten i Trunks es reuneixen per donar-los la seva energia a Gokū, però en faltar un Saiyajin, Videl els comenta que està embarassada de Gohan, per la qual cosa té a un Saiyajin en el seu interior. Amb això, Gokū aconsegueix la transformació del Súper Saiyajin Déu.
10 "Mostra-ho, Gokū! El poder del Déu Super Saiyajin!"

"Misero Gokū! Supa Saiya-jin Goddo no pawa!" (見せろ悟空! 超サイヤ人ゴッドの力!!)

13 de setembre de 2015
Comença la baralla entre déus, amb avantatge per Bills, ja que Gokū encara no domina el poder del Déu Super Saiyajin. Mentre els guerrers Z observen aquest combat sense poder sentir el nou poder de Gokū perquè s'ha convertit en un Déu. Gokū intenta dominar els seus nous poders per poder finalment copejar a Bills i donar-li començament a la veritable batalla que decidirà la destinació de la Terra.
11 "Continuï Senyor Bills! La Batalla dels Déus"

"Tsudukeyō ze Birusu-sama! Kami to kami no tatakai o!" (続けようぜビルス様! 神と神の戦いを!)

20 de setembre de 2015
Gokū comença a demostrar el veritable poder del Déu Súper Saiyajin, però no sembla suficient per frenar al Déu de la destrucció. Bills contraataca i copeja salvatgement a Gokū per després portar la batalla a l'espai, on es disposarà a destruir la terra, enutjat pels resultats de la batalla. Gokū aconsegueix detenir els seus atacs, però després és ferit de mort per Bills i cau al fons del mar; temps després Gokū es recupera i augmenta al màxim els seus poders, continuant la batalla amb Bills.
12 "El Món es destruirà?! El Xoc entre el Déu de la Destrucció contra el Déu Súper Saiyajin!"

"Uchū ga kudakeru!? Gekitotsu! Haikaishin tai Sūpā Saiya-jin Goddo!" (宇宙が砕ける!? 破壊神VS超サイヤ人ゴッド)

27 de setembre de 2015
Bills i Gokū decideixen portar la baralla a un nivell superior i deslliguen tot el seu poder. En copejar-se al mateix temps amb els seus ki al màxim poder generen ones que són capaces de fer desaparèixer l'univers. Kibitoshin intenta advertir-los sobre això, però fan cas omís i decideixen continuar amb la batalla. Gokū aconsegueix copejar fortament a Bills, qui s'enfada i llança una de les seves tècniques mortals. En impactar contra el Kame Hame Ha de Gokū, la Terra i l'univers comencen a tremolar.
13 "Gokū, sobrepassa al Déu Súper Saiyajin!"

"Gokū jo, Sūpā Saiya-jin Goddo o koete ike!" (悟空よ、超サイヤ人ゴッドを超えてゆけ!)

4 d'octubre de 2015
Després del poderós xoc de poders, la destinació de la terra sembla estar escrit. Wiss els adverteix a tots que en esclatar els poders de Bills i Gokū, serà la fi del planeta, la qual cosa deslliga la tristesa en Mr. Satan. Després de la poderosa explosió, Bills utilitzant tot el seu poder evita el tràgic final per poder seguir duent a terme el combat. No obstant això la transformació de Gokū arriba a la seva fi. Bills es confia d'això, però després comprèn que malgrat haver perdut l'aura, Gokū va absorbir el poder del Déu Super Saiyajin.
14 "Aquesta és la nostra força! El final de la Batalla dels Déus!"

"Kore ga ora no arittake no chikarada! Ketchaku! Kami to kami" (これがオラのありったけの力だ! 決着!神と神)

11 d'octubre de 2015
Gokū i Bills tornen a la terra, després d'un cop que va rebre Gokū, però aquest es recupera i tots dos tornen a portar la baralla a l'espai. Gokū no pot mantenir-se i cau repetides vegades davant el poder de Bills, qui forma una gran bola de poder cap a Gokū qui aconsegueix detenir-la, acabant amb tota la seva energia i caient novament a la terra, però Vegeta aconsegueix subjectar-ho aquesta vegada. En el creuer, Bills prepara la destrucció de la terra... però es queda adormit, sent retornat per Wiss al seu planeta de residència. A l'espai, Wiss li diu a Bills que deixi de fingir estar adormit, concordant que la terra és un lloc rar, però ha de mantenir la seva existència. Una vegada amb la tranquil·litat, Gohan li diu formalment a Gokū que serà pare d'una nena: Pa.

La Resurrecció de Freezer (2015-2016)[modifica]

Post-Batalla dels Déus[modifica]

# Títol en català Data d'estrena al Japó Data d'estrena a Catalunya
15 "L'Heroi Satán! Fes el miracle! Un desafiament des de l'espai exterior!"

"Iūsha Satan jo Kiseki o Okose! Uchū Kara no Chōsenjō!!" (勇者サタンよ奇跡を起こせ! 宇宙からの挑戦状!)

18 d'octubre de 2015
Ja finalitzada la batalla amb Bills, Gokū es disposa anar a entrenar amb Kaiosama, però Milk li exigeix que torni a treballar a acabar-se els diners de Mr. Satan. En estar Videl embarassada, Gohan s'encarrega de les labors de la llar. Mentrestant, Mr. Satan s'autoproclama salvador de l'Univers. Mentre era condecorat, una nau d'un planeta llunyà apareix per premiar a l'heroi i és convidat en honor a barallar contra l'heroi anterior. Satan, en veure que el seu oponent és més fort, li demana a Gokū barallar per ell. No obstant això, Gokū en veure a Milk, s'espanta i fuig del lloc. Satan no té més opció i decideix barallar amb el guerrer, però aquest es retira en veure a un gos.
16 "En Vegeta es converteix en un deixeble!? Conquesta a Wiss"

"Bejīta ga deshi’iri!? Uisu o kōryakuse yo!" (ベジータが弟子入り!? ウイスを攻略せよ!)

25 d'octubre de 2015
En Vegeta es disposa a seguir un dur entrenament per superar els límits del Súper Guerrer fase Déu. En tornar de l'entrenament, es troba amb en Wiss, qui estava esmorzant amb la Bulma. En Wiss li explica que per ser més fort, ha de convertir-se en un Súper Guerrer fase Déu, i ocultar al màxim el seu ki. A més, li revela que va ser el mestre del Déu de la Destrucció. En Vegeta, immediatament li demana a en Wiss que l'entreni, i a canvi, li prepara el menjar més deliciós de la Terra: sopa de Ramen instantània. En quedar fascinat, en Wiss s'endú en Vegeta, convertint-lo així en el seu nou deixeble.
17 "El naixement de la Pan! I el viatge d'entrenament d'en Goku!?"

"Pan Tanjō! Soshite Gokú wa Shugyō no Tabi e!?" (パン誕生! そして悟空は修行の旅へ!?)

1 de novembre de 2015
Han passat 6 mesos des que en Vegeta s'anés a entrenar al planeta d'en Bills i la Videl ja ha donat a llum a la Pan. Com la Milk no vol que la seva neta Pan sigui guerrera, es tanca en una cambra de la casa d'en Gohan i tracta de convèncer-lo amb el mateix a la Videl. En arribar en Goku a la casa d'en Son Gohan, en Mr. Satán li demana que parli amb la Milk, però en Goku tem parlar amb ella pel que la Bulma accedeix i aconsegueix dialogar amb la Milk. No obstant això, la Bulma revela que en Vegeta porta mig any entrenant amb en Wiss, en escoltar-ho a través de la paret, en Goku, intenta trobar-se amb en Wiss per ser entrenat també. En arribar en Wiss a la Terra, aquest aconsegueix convèncer-ho i el porta també amb en Vegeta i així formen una parella.
18 "Jo també he arribat! Comença l'entrenament al planeta d'en Beerus"

"Ora mi Kita zo! Birusu-sei de shugyo kaishi da!" (オラも来たぞ! ビルス星で修行開始だ!)

8 de novembre de 2015
En Son Goku arriba finalment al planeta d'en Bills, però per començar el seu entrenament, ha de fer els quefers del planeta. Una vegada finalitzades les feines, en Wiss entrena a en Goku i a en Vegeta fent-los córrer pel planeta amb uns blocs pesants que amb prou feines poden carregar. L'endemà, en Wiss els proposa barallar contra ell i descriu els seus defectes perquè els corregeixin. Mentrestant, en Sorbet dirigeix a la resta dels soldats d'en Freezer, i al mateix temps, el Déu de la Destrucció de l'Univers 6, Champa i el seu assistent Guals, es troben en una cerca desconeguda destruint alguns planetes.

La Resurrecció de Freezer[modifica]

# Títol en català Data d'estrena al Japó Data d'estrena a Catalunya
19 Desesperació. La resurrecció del terrible tirà Freezer
20 Una advertència de Jaco Freezer i els seus mil soldats s'acosten.
21 Comença la venjança. L'exèrcit de Freezer ataca en Gohan.
22 Body Change. Una reaparició inesperada. El seu nom es Ginyu.
23 Gohan a la desesperada. El retorn d'en Son Goku.
24 Impacte Freezer contra Son Goku. El resultat de l'entrenament.
25 Batalla al límit. El vengatiu Golden Freezer.
26 Es complica la victòria. Has de contraatacar Son Goku!
27 La Terra explota. El Kame Hame Ha definitiu.

El Torneig de l'Univers 6 (2016)[modifica]

Anotacions[modifica]

Els títols i les descripcions en català són traduccions fidels i literals als títols japonesos. Aquests poden variar quan els títols oficials en català estiguin disponibles.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «News | "Dragon Ball Super" Complete Showcase Event Reveals Series Plot», 01-07-2015. [Consulta: 25 juliol 2017].
  2. «Translations | "Dragon Ball Super" Manga Vol. 1 Tori-Toyo Interview (Book Version)» (en anglès). Kanzenshuu.
  3. «DRAGON BALL SUPER (Episodios) :: Doblaje en Andalucía» (en castellà). Arxivat de l'original el 2017-05-05. [Consulta: 25 juliol 2017].
  4. «Dragon Ball Super - Analizamos el estreno de ayer en Boing» (en castellà). HobbyConsolas.

Vegeu també[modifica]