Llista de banderes municipals de Portugal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquesta és una llista de les banderes municipals de Portugal. Les banderes estan agrupades pels divuit districtes en que es divideix el Portugal continental més les dues regions autònomes.

Els municipis portuguesos tenen el dret a utilitzar una bandera local amb l'escut i aquestes estan regides per les normes de vexil·lologia i heràldica portuguesa i regulades per la Llei núm. 53/91, de 7 d'agost de 1991.[1]

Les banderes poden ser llises (d'un sol color) amb l'escut al centre (utilitzades pels municipis amb seu tant a les ciutats com als pobles), quarterat amb dos colors (utilitzades pels municipis que tenen la seu en un poble) o gironades amb dos colors (utilitzades pel municipis que tenen la seu del municipi en una ciutat). L'única excepció a aquesta norma es troba a la bandera del municipi de Lagos, que està quarterada en sautor (o diagonal), reflectint l'associació de la ciutat amb el rei Manuel I de Portugal, l'estendard personal del qual també va ser quarterat en sautor.

Aveiro[modifica]

Beja[modifica]

Braga[modifica]

Bragança[modifica]

Castelo Branco[modifica]

Coimbra[modifica]

Évora[modifica]

Faro[modifica]

Guarda[modifica]

Leiria[modifica]

Lisboa[modifica]

Portalegre[modifica]

Porto[modifica]

Santarém[modifica]

Setúbal[modifica]

Viana do Castelo[modifica]

Vila Real[modifica]

Viseu[modifica]

Regió Autònoma d'Açores[modifica]

Regió Autònoma de Madeira[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Lei n. 53/91 de 7 de Agosto» (en portuguès). Diário da República, I - Serie A, N. 180, 07-08-1991 [Consulta: 31 maig 2023].