Lucio Adrián Ruiz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLucio Adrián Ruiz

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement5 març 1965 Modifica el valor a Wikidata (59 anys)
Santa Fe (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica i catolicisme Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat Nacional del Litoral Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósacerdot catòlic (1990–), sacerdot catòlic Modifica el valor a Wikidata

Lucio Adrián Ruiz (Santa Fe, Argentina, 5 de març de 1965) és un metge i sacerdot catòlic argentí. És secretari del Dicasteri per a la comunicació des del març del 2018.[1][2]

Biografia[modifica]

Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari Metropolità Nostra Senyora de Guadalupe de Santa Fe de l'Argentina. Va ser ordenat sacerdot el dia 30 de setembre de 1990, per l'arquebisbe Edgardo Gabriel Storni.

Va estudiar Informàtica a la Universitat Nacional del Litoral de Santa Fe. A Europa va fer un MBA a la Universitat Politècnica de Madrid. Es va llicenciar en Teologia Fonamental i Teologia Dogmàtica a la Pontifícia Universitat de la Santa Cruz de Roma, i va fer una tesi sobre la Teologia de la Comunicació.

Ha fet de rector, delegat de pastoral juvenil i universitària, assessor informàtic de la Conferència Episcopal Argentina, secretari de sistemes del Consell Episcopal Llatinoamericà a Bogotà (Colòmbia) i coordinador tècnic de la Xarxa Informàtica de l'Església a Amèrica Llatina (RIIAL).

Va ser nomenat primer Secretari General de la Secretaria per a la Comunicació.[3][4] A la Santa Seu també és col·laborador amb la Sagrada Congregació per al Clergat i el Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials.

Al mateix temps és assessor de la Xarxa Informàtica de l'Església a Amèrica Llatina (RIIAL), president del Centre de Formació i Desenvolupament Nostra Senyora de Guadalupe per a Amèrica Llatina; professor en la Facultat de Comunicacions de la Pontifícia Universitat de la Santa Creu i professor convidat de Teleformación a la Pontifícia Universitat Gregoriana.

Recentment ha obtingut un Doctorat en Enginyeria Biomèdica per la Universitat Politècnica de Madrid.

Referències[modifica]

  1. «Perfil: Dicasterio para la Comunicación». [Consulta: 17 febrer 2019].
  2. «Dimite el responsable de comunicación del Vaticano, Darío Edoardo Viganò», 21-03-2018. [Consulta: 17 febrer 2019].
  3. «Un prelado argentino, a cargo de la prensa vaticana: "Francisco es digital"». La Capital (Rosario), 19-07-2015 [Consulta: 1r agost 2017].
  4. «Lucio Ruiz en la nueva Secretaría del Vaticano». www.esperanzadiaxdia.com.ar, 01-07-2015 [Consulta: 1r agost 2017].