Lunar Linux

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Lunar Linux
Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata
Tipusdistribució GNU/Linux Modifica el valor a Wikidata
Família de SOUnix-like Modifica el valor a Wikidata
Versió inicialmarç 2002 Modifica el valor a Wikidata
LlicènciaGNU General Public License Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaIA-32 i x86_64 Modifica el valor a Wikidata
IGUXfce Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Lloc weblunar-linux.org (anglès) Modifica el valor a Wikidata

Lunar Linux és una distribució Linux creada a força del codi font. Primer instal·la un complet sistema de desenvolupament de bootstrapping. Després indica a l'administrador de paquets de Lunar quin programari serà necessari, construeix el sistema enterament descarregant el codi font actualitzat i ho compila localment optimitzant el sistema a les necessitats específiques de l'usuari. Resultaria així un sistema operatiu sobri i optimitzat. D'altra banda, compilar una distribució des de zero pot portar molt temps i complicar la tasca de manteniment dels paquets per actualitzar-los.

Actualment, Lunar té suport en les arquitectures x86 (i386 i i686) i x86-64, però els usuaris l'han implementat en plataformes sparc 64 i PowerPC.[1] De moment no existeix suport per a la instal·lació en arquitectures que no siguin x86.

Lunar Linux va ser un fork de Sorcerer Linux realitzat per un petit grup de persones liderats per Chuck Mead; una altra distribució derivada de Sorcerer Linux és Source Mage. El lideratge de la distribució de Lunar Linux va ser pres per Auke Kok el 22 d'abril de 2004.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]