Magia Melanie

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMagia Melanie

Modifica el valor a Wikidata
Nom originalMelanie Cacho Águila
Biografia
Naixement21 octubre 1990 Modifica el valor a Wikidata (33 anys)
Tarragona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ResidènciaTarragona
Activitat
Ocupacióil·lusionista, còmica, presentadora de esdeveniments, humorista

Melanie Cacho Aguila, més coneguda pel seu nom artístic Màgia Melanie, (Tarragona, 21 d’octubre de 1990) és una il·lusionista catalana.

És de les poques dones que s’hi dedica professionalment. Va començar al 2008, quan la seva família, de sorpresa, la va portar a veure un espectacle del Mag Lari, Secrets, al Teatre de Tarragona. Va començar a fer els seus primers espectacles de màgia en petites festes de barri fins que inicia classes particulars amb el Mag Lari, on junts crean el primer espectacle de gran format de la Melanie, Amazing, comença a destacar a partir d’aquell moment per la seva particular manera de fer màgia, una noia maga, còmica, que reivindica el paper de la Dona al món de la màgia.[1] És de les primeres magues que aconsegueix fer-se un lloc en les programacions de teatre professional amb màgia de gran format i per això els seus espectacles han girat per varis teatres de Catalunya i part d’Espanya, arribant a fer temporada a Barcelona, al Teatre Eixample, exhaurint entrades a molts d'ells.

Entre els espectacles que ha realitzat cal destacar l’actuació al Teatre Auditori de Sant Cugat, amb el Grup Les Macedonia, una marató de màgia amb mags de renom per celebrar els 25 anys del Teatre o pregonera de la festa major de ciutats com Bigues i Riells o Abrera. Ha presentat esdeveniments com les Campanades del 2019 a Tarragona, juntament amb el bateria de Els Pets, Joan Reig. I ha participat en varis programes de Televisió com Insuperables a TVE, on va fer aparèixer a la presentadora Carolina Cerezuela a la presentació del programa. Pura Magia[2] a TVE, on va ser aspirant, com a un dels 13 millors mags del país, a coronar-se com al millor mag o maga del territori. Destaca també la seva participació a Got Talent España,[3][4] on va presentar dos números a audicions i semifinals,[5] on Dani Martínez proposa el Pase de Oro conjunt del jurat. Durant el confinament, COVD19, va crear el seu propi concurs, on buscava al Millor mag o maga KM0,[6] el millor mag desde casa seva, animant als més petits de casa a ser creatius.

Titulada en Educació Infantil no va exercir mai com a mestre fins que el Mag Lari obre la seva escola de màgia a Barcelona,[7] i és una dels professors de l’escola, encarrega d'ensenyar màgia als més petits de la casa.

Se li reconeix el segón premi al festival de màgia organitzat per El Mago Pop - Antonio Díaz a Badía del Vallés.[8]

Televisió[modifica]

  • Insuperables (TVE)
  • Pura Magia (TVE)
  • Got Talent (Telecinco)

Referències[modifica]

  1. ««Los niños son las personas más sinceras del mundo»» (en espanyol europeu). [Consulta: 5 maig 2023].
  2. «Pura magia: Melanie | RTVE Play» (en castellà), 12-07-2017. [Consulta: 4 maig 2023].
  3. Martínez, Por Ignacio Herruzo. «Los mejores momentos de la semifinal de 'Got Talent'» (en espanyol europeu), 26-11-2019. [Consulta: 8 maig 2023].
  4. «Melanie vuelve a dejar con la boca abierta al jurado de 'Got Talent'» (en castellà), 25-11-2019. [Consulta: 8 maig 2023].
  5. «Melanie Cacho, a reivindicar el papel de la mujer en la magia en la semifinal de ‘Got Talent’» (en castellà), 25-11-2019. [Consulta: 5 maig 2023].
  6. Vicente, Eduardo de. «Guía de los magos que nos ayudan por las redes a mantener la ilusión» (en castellà), 26-03-2020. [Consulta: 4 maig 2023].
  7. «El Mag Lari obre la seva escola», 24-05-2017. [Consulta: 4 maig 2023].
  8. https://www.badiadelvalles.cat, Ajuntament de Badia del Vallès-. «La Festa Major 2012: màgica festa de la il·lusió durant tres dies consecutius». [Consulta: 4 maig 2023].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Magia Melanie