Maria Lluïsa de Borbó-Parma (reina de Bulgària)

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
La princesa Maria Lluïsa de Borbó-Parma.

Maria Lluïsa de Borbó-Parma (Roma 1870 - Sofia 1899). Princesa de Parma amb el tractament d'altesa reial que esdevingué reina de Bulgària per matrimoni.

Orígens familiars[modifica | modifica el codi]

Nascuda el dia 17 de gener de l'any 1870 a la ciutat de Roma, era filla del duc Robert I de Parma i de la princesa Maria Pia de Borbó-Dues Sicílies. Maria Lluïsa era néta per via paterna del duc Carles III de Parma i de la princesa Lluïsa de França i per via materna era néta del rei Ferran II de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria.

Núpcies i descendents[modifica | modifica el codi]

Maria Lluïsa contragué matrimoni a la Vil·la Pianore al nord d'Itàlia el dia 20 d'abril de 1893 amb el príncep i futur rei Ferran I de Bulgària, fill del príncep August de Saxònia-Coburg Gotha i de la princesa Clementina d'Orleans. La parella tingué quatre fills:

El matrimoni de Maria Lluïsa i de Ferran no fou feliç a causa de les orientacions sexuals del rei de Bulgària. Tot i així, la parella tingué quatre fills.

Maria Lluïsa morí el 31 de gener de l'any 1899 a la capital de Bulgària, Sofia, a causa de no superar el naixement de la seva darrera filla, la princesa Nadejna de Bulgària, que havia nascut dues setmanes abans.