Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
La princesa Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies, arxiduquessa d'Àustria.

Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies, arxiduquessa d'Àustria (Palau de Caserta 1843 - Viena 1871). Princesa de les Dues Sicílies amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni amb l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria.

Nada el dia 24 de març de l'any 1843 al Palau de Caserta, sent filla del rei Ferran II de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria. Maria de l'Anunciació fou néta per línia paterna del rei Francesc I de les Dues Sicílies i de la infanta Maria Isabel d'Espanya mentre que per línia materna ho era de l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria i de la princesa Enriqueta de Nassau-Weilburg.

El dia 16 d'octubre de 1862 es casà per poders a Roma amb l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria, fill de l'arxiduc Francesc Carles d'Àustria i de la princesa Sofia de Baviera. La parella tingué quatre fills:

  • SAIR l'arxiduc Ferran Carles, nat a Viena el 1868 i mort a Munic el 1915. Es casà morganàticament amb Bertha Czuber.

La descendència de Maria de l'Anuncació és l'actual branca primogènita de la mil·lenària casa dels Habsburg d'Àustria. Maria de l'Anuncació morí l'any 1871 a Viena.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies Modifica l'enllaç a Wikidata