Marimar Estate

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMarimar Estate
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusceller Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1992
Governança corporativa
Persona rellevantMarimar Torres Modifica el valor a Wikidata
Propietat deMarimar Torres Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Marimar Estate és un celler situat en el comtat de Sonoma (Califòrnia), propietat de Marimar Torres, germana de Miguel A. Torres Riera, President de Bodegas Torres.

El 1986 Marimar Torres va emprendre el projecte de plantar una vinya de 24 ha en els pujols occidentals de la Denominació Russian River Valley, a Green Valley, Comtat de Sonoma, molt a la vora del Pacífic: un microclima fred i ideal pel chardonnay i el pinot noir. La vinya duu el nom Don Miguel, en honor del seu pare, Miquel Torres i Carbó, artífex de l'expansió de Torres al món. La vinya té 24 ha, de les quals 12 estan plantades amb Chardonnnay i 14 amb pinot noir.

La vinya "Doña Margarita", anomenada així en honor de la mare de Marimar, es va plantar el 2002 i domina la Vall de Freestone, a la denominació Sonoma Coast. Encara que la propietat té 72 hectàrees, només vuit d'elles estan dedicades a la vinya i plantades amb pinot noir. Gran part de la finca es manté intocable i és lloc d'abundant fauna silvestre i flora indígena. La vinya de Sonoma s'han reproduït experiències ancestrals de la viticultura mediterrània, com la conducció vertical de vinyes, l'elecció de porta-empelts més resistents a la fil·loxera o un marc de plantació de 2mx1m (5.000 ceps per hectàrea). En totes dues vinyes es cultiva orgànicament des del 2003. El celler, amb capacitat per 15.000 caixes, està situat a dalt d'un pujol enmig de la vinya. Els vins Marimar Estate s'exporten a més de 40 països, principalment Suècia, Espanya, Regne Unit, Canadà, Japó, Islàndia, entre altres.

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Article Magazine del diari El Mundo. "La española que triunfa en California". nº425. Diumenge 18 de novembre del 2007
  • Revista todo vino.com. Marimar Torres: "Soy la prueba más clara de què se puede sobrevivir si Parker". Setembre del 2007
  • Revista ask!? comer& beber. Marimar Torres, seducida por California. Desembre del 2006
  • Mauricio Wiesenthal. Salvat Editores, 2001. ISBN 84-345-0932-6
  • Article La Vanguardia: Torres juega fuerte en California. Data: 1/01/2003

Enllaços externs[modifica]