Martin Whatson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMartin Whatson
Biografia
Naixement1984 Modifica el valor a Wikidata (39/40 anys)
Activitat
Ocupaciómuralista Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmartinwhatson.com Modifica el valor a Wikidata

Martin Whatson (1984) és un artista noruec que utilitza la tècnica de l'estergit.[1] Crea escultures, dibuixos i pintures per a produir obres tant dins de l'espai de la galeria com en l'àmbit de l'art de carrer. El 2017 Whatson va celebrar l'exposició en solitari «Revive», comissariada per Rom Levy a Santa Monica.[2]

Des del seu debut artístic el 2004, Whatson ha mostrat el seu treball en diverses exposicions individuals i col·lectives, tant a nivell nacional com internacional en ciutats com Tòquio, París, Londres, Nova York i Los Angeles.

En els seus murals destaca per la seva tècnica original, jugant amb el contrast entre siluetes en blanc i negre i acolorides textures de grafit al més pur estil old school. Entre els seus murals podem veure representades algunes escenes icòniques del segle XX com l'arribada de l'home a la Lluna, o grans obres reinterpretades com El fill de l'home de René Magritte o el quadre de Noia a la finestra de Salvador Dalí.[3][4]

Referències[modifica]

  1. Alberte, Rosa Ortiz. «Martin Whatson biography | Artetrama» (en castellà). www.artetrama.com. [Consulta: 20 juny 2017].
  2. «Martin Whatson's Solo Art Exhibit Continues in Santa Monica». streetartnyc.org, 07-10-2017 [Consulta: 3 maig 2020].
  3. Briones, Arturo. «Martin Whatson, arte urbano de la cultura pop» (en castellà), 01-12-2018. [Consulta: 27 agost 2020].
  4. «La mirada poética de Martin Whatson» (en espanyol europeu). [Consulta: 27 agost 2020].[Enllaç no actiu]