Medalla del Servei Humanitari

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de premiMedalla del Servei Humanitari
Humanitarian Service Medal of the United States military.jpg
Tipus premi
Inici 1977
Modifica dades a Wikidata

La Medalla del Servei Humanitari (anglès:Humanitarian Service Medal) és una condecoració de les Forces Armades dels Estats Units, creada el 19 de gener de 1977 pel President Gerald Ford mitjançant l'Orde Executiva 11965. És atorgada a qualsevol membre de l'Exèrcit dels Estats Units (incloent als membres de la Guardia Nacional i de la Reserva) que es distingeixin per la participació meritòria en accions militars o operacions de natura humanitària.

És presentada de manera individual o col·lectiva.

Les activitats per les quals pot concedir-se han de ser assenyalades pel Departament de Defensa dels Estats Units. Entre aquestes s'inclouen els rescat després dels desastres naturals, l'evacuació de no-combatents d'una zona hostil o el suport humanitari als refugiats. No pot concedir-se per serveis rendits en disturbis locals en reforç a la seguretat.

Tampoc no pot atorgar-se si pel mateix període de servei s'atorguen la Medalla del Servei a les Forces Armades o la Medalla Expedicionària de les Forces Armades.

En el moment de la seva creació es va fer retroactiva a l'1 d'abril de 1975. Les condecoracions posteriors s'indiquen mitjançant estrelles de servei.

Disseny[modifica]

Una medalla de bronze de 30mm de diàmetre. A l'anvers i dins d'un cercle, apareix la palma d'una mà dreta oberta inclinada en diagonal cap a l'esquerra (per simbolitzar una mà que dóna o que demana ajut). Al revers de la medalla apareix la inscripció "FOR HUMANITARIAN SERVICE" ("Pel Servei Humanitari") en tres línies. A sota hi ha una branca de roure, amb 3 fulles. A sota apareix en un arc al voltant de la base la inscripció "UNITED STATES ARMED FORCES" (Forces Armades dels Estats Units).

Penja d'un galó de 3 cm, amb les següents barres: 5mm en morat, 2mm en blanc, 8mm en blau cel i una franja central de 7mm en blau marí (i viceversa).

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Medalla del Servei Humanitari Modifica l'enllaç a Wikidata