Michael Schenker

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMichael Schenker

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement10 gener 1955 Modifica el valor a Wikidata (69 anys)
Sarstedt (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióguitarrista, compositor, productor discogràfic Modifica el valor a Wikidata
Activitat1969 - actualitat
Membre de
GènereHard rock, Heavy metal
InstrumentGuitarra Modifica el valor a Wikidata
Instrument destacatGibson Flying V
Dean Signature V model
Segell discogràficBMG
Artistes relacionatsMSG, UFO, Scorpions, Ratt
Família
GermansBarbara Schenker i Rudolf Schenker Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmichaelschenkerhimself.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm2424286 TMDB.org: 213460
Spotify: 0W36oDVidsOqEIAKUJV4dY iTunes: 60774093 Musicbrainz: 2bc078c7-bf5c-4d01-b255-6588f82f2ccf Songkick: 322174 Discogs: 267366 Allmusic: mn0000397545 Modifica el valor a Wikidata

Michael Schenker (Sarstedt, 10 de gener de 1955) és guitarrista de hard rock i heavy metal. Va formar part d'UFO i va ser membre fundador de Scorpions. És germà de Rudolf Schenker famós per Scorpions.

Michael va néixer a Sarstedt, Alemanya. Va començar a tocar la guitarra molt jove quan el seu germà, Rudolph, va adquirir una guitarra model Gibson Flying V.

Schenker es va unir a UFO en circumstàncies estranyes. La banda deixa el Regne Unit per tocar a Alemanya. El guitarrista en aquell moment Bernie Marsden, oblida el passaport i no pot tocar en el primer concert. Al mateix lloc, Michael feia una prova de so amb Scorpions i el conviden a tocar al costat d'ells aquella nit. Malgrat els problemes amb l'idioma, ell no parlava anglès ni ells alemany, Schenker és fitxat i aporta un altre nivell musical a la banda.

Schenker té una carrera turbulenta amb UFO. Sovint abandona l'escenari a meitat d'una cançó i fa que el concert hagi de ser cancel·lat. Temperamental i prodigiós, Schenker diu que tocar amb UFO és com la xocolata: fantàstic durant algun temps però amb una vegada ja has tingut bastant...

Schenker és un dels millors guitarristes dels anys 1970 i ha influït en músics posteriors com Kirk Hammett de Metallica.

En Michael se li ofereixen treballs amb Aerosmith i Ozzy Osbourne però els rebutja i busca crear el seu propi grup. El 1979, funda Michael Schenker Group (M.S.G). La història de Michael Schenker Group conté una llarga llista de conflictes personals entre els membres del grup. El 1982, el cantant original Gary Barden és substituït per Graham Bonnet (Rainbow, Alcatrazz) que només gravaria un disc (Assault Attack) i seria expulsat de la banda després de baixar els pantalons en un concert d'escalfament abans del festival de Reading. Gary Barden va tornar a la banda per a Reading i es va quedar amb M.S.G. per a l'enregistrament del nou àlbum d'estudi (Built to Destroy) i per al nou disc en directe (Rock Will Never Die). Després que Gary Barden abandoni de nou la banda rere l'enregistrament de Built to Destroy, Michael reorganitza la banda al voltant seu i del cantant Robin McAuley com McAuley Schenker Group. Després de tres discs, Michael i Robin se separen.

Michael torna a unir-se a UFO per a l'àlbum Walk on Water. Rere una petita gira i a causa de les baralles entre Michael i el cantant Phil Mogg conclou la reunió.

Michael ressuscita amb Michael Schenker Group, grava amb nous músics i anualment fa gires per Europa i els Estats Units.

Michael passa mals temps després del seu divorci a causa del qual perd els drets de la seva música, el seu cotxe i la seva guitarra més preada, la Gibson Flying V.

Michael torna al negoci per fer i tocar música. L'enregistrament de l'àlbum Arachnophobiac i la gira de dos anys fan que Michael torni a estar en forma per al Rock.

En el 2005 arriba el 25 aniversari de Michael Schenker Group. Michael els reuneix per a un nou àlbum anomenat Tals of Rock and Roll. El cantant de cada època del grup canta una o dues cançons.

A cada nou àlbum de Michael Schenker Group s'espera tant la seva música com qui continuarà a la banda.

Discografia[modifica]

amb Scorpions[modifica]

amb UFO[modifica]

amb Michael Schenker Group/McAuley Schenker Group[modifica]

Solo[modifica]

Altres projectes d'en Schenker[modifica]

Videografia[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Michael Schenker