Michael Smith

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «Michael John Smith».
Infotaula de personaMichael Smith

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement26 abril 1932 Modifica el valor a Wikidata
Blackpool (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort4 octubre 2000 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Vancouver (Canadà) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióAteisme Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Manchester
Arnold School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Tesi acadèmicaStudies in the stereochemistry of diols and their derivatives (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata (1956 Modifica el valor a Wikidata)
Activitat
Camp de treballBiologia molecular i bioquímica Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióquímic, professor d'universitat, bioquímic, genetista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de la Colúmbia Britànica Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

Michael Smith (Blackpool, 26 d'abril de 1932 - Vancouver, 4 d'octubre de 2000) fou un químic, bioquímic i professor universitari canadenc, d'origen britànic, guardonat amb el Premi Nobel de Química l'any 1993.

Biografia[modifica]

Va estudiar química a la Universitat de Manchester, on es doctorà el 1956. Aquell mateix any es traslladà al Laboratori de Har Gobind Khorana de la Universitat de la Colúmbia Britànica, i posteriorment es dedicà a la docència a la Universitat de Wisconsin, situada als Estats Units, i finalment a la Universitat de la Colúmbia Britànica, d'on fou nomenat director del Laboratori de Biotecnologia. Smith morí l'any 2000 a la ciutat de Vancouver, ciutat situada a la província de Colúmbia Britànica.

Recerca científica[modifica]

Interessat en la recerca científica sobre l'ADN, va buscar mètodes per poder recodificar l'àcid desoxiribonucleic en punts concrets, el que es conegué com a mutagènesi dirigida, per poder variar així la composició, forma i propietats de les proteïnes.

L'any 1993 fou guardonat amb la meitat del Premi Nobel de Química «pel desenvolupament d'un mètode per la mutació, mutagen, de l'Àcid Desoxiribonucleic».[1] L'altra meitat del premi recaigué en Kary Banks Mullis pel desenvolupament de la reacció en cadena de la polimerasa.

Referències[modifica]