Microtus quasiater

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMicrotus quasiater Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Gairebé amenaçada
UICN13453 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaCricetidae
GènereMicrotus
EspècieMicrotus quasiater Modifica el valor a Wikidata
(Coues, 1874)

Microtus quasiater és una espècie de talpó de la família dels cricètids endèmica de Mèxic. Aquesta espècie es troba en el vessant oriental de la Sierra Madre Oriental (de 500-2150 m), des del sud-est de Sant Luis Potosí fins al nord d'Oaxaca, Mèxic (Musser i Carleton 2005). El seu hàbitat natural s'inclou al bosc ennuvolat, pastures i terres agrícoles. L'hàbitat típic ha estat descrit com praderies pantanoses i terrenys pantanosos coberts d'herba (Ramírez-Pulido et al. 1991). Aquests ratolins de camp viuen en hàbitats similars als seus congèneres del nord, però tenen una grandària de ventrada molt reduïda. S'alimenten principalment de les arrels i les bases de les tiges de les plantes anuals i, possiblement, algunes gramínies (Hall i Dalquest 1963). No hi ha amenaces significatives per a la supervivència d'aquesta espècie, tot i que la pèrdua d'hàbitat per la urbanització i l'agricultura n'ha fet minvar la població.[1]

Referències[modifica]

  1. Álvarez-Castañeda, S.T.; Castro-Arellano, I.; Lacher, T.; Vázquez, E.. Microtus quasiater. UICN 2008. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la UICN, edició 2008, consultada el 14-09-2014.
  • Wilson D. E.; Reeder D. M. (editors). Mammal Species of the World. A Taxonomic and Geographic Reference (en anglès). 3a edició. Washington: Smithsonian Institution Press, 2005. ISBN 978-0801882210.