Modest Moreno i Morera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaModest Moreno i Morera
Biografia
Naixement1956 Modifica el valor a Wikidata (67/68 anys)
Ripoll Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióorganista, musicòleg, compositor, professor de música d'universitat Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata

Modest Moreno i Morera (Ripoll) és un organista, compositor i musicòleg català.

És divulgador de la música hispana, des de l'antiga fins a la contemporània, i de l'Escola montserratina.[1] Juntament amb la discogràfica Edicions Albert Moraleda va iniciar la col·lecció Orgues Notables de Catalunya.[2]

És autor del monogràfic Les campanes del Reial Monestir de Santa Maria de Ripoll -una aproximació musical- i del recull d'assaigs Sobre música, ambdós editats per l'Ajuntament de Ripoll i el Patronat del Monestir de Santa Maria de Ripoll. En investigació musicològica, és autor de Notes sobre la Teoria musical de l'edat mitjana al Monestir de Ripoll, un estudi sobre un orgue del centellenc Francesc Galtayres, s. XVIII, de l'església de Sant Pere de Ripoll; la revisió, estudi i transcripció dels Versos de primer to de Lluís Brusi i del Tema amb variacions del monjo montserratí Benet Brell i Clos, publicats pel Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès; Obres per a orgue −recull de peces inèdites de l'Escola montserratina i de Josep Elies−, i la Peça d'orgue del P. Anselm Ferrer,[3] editats també per l'Ajuntament de Ripoll. El 2019 va començar una sèrie d'articles de divulgació sobre els monjos músics de Montserrat.[4]

Referències[modifica]

  1. «L'orgue s'ha de tornar a reivindicar». CCMA, 01-10-2020. [Consulta: 2 gener 2021].
  2. «El tercer volum de la col·lecció "Orgues notables de Catalunya", al Santuari de la Mare de Déu de la Gleva». Nació Digital, 16-07-2020. [Consulta: 2 gener 2021].
  3. «Entrevista en relació a la transcripció de la "Peça d'orgue" d'Anselm Ferrer». Televisió del Ripollès, 20-02-2020. [Consulta: 2 gener 2021].
  4. «A l'apartat 'Escola de Montserrat', sèrie d'articles sobre monjos músics de Montserrat». Cor Cantus Firmus. [Consulta: 2 gener 2021].