Mortal Kombat 4

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Mortal Kombat 4

Publicació
15 octubre 1997 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de lluita Modifica el valor a Wikidata
Descriu l'univers de ficcióunivers de Mortal Kombat Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaNintendo 64, Windows, PlayStation i Game Boy Color Modifica el valor a Wikidata
Modesmultijugador i un jugador Modifica el valor a Wikidata
FormatCD-ROM i cartutx Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradacontrolador de videojoc Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Midway Games Modifica el valor a Wikidata
EditorMidway Games Modifica el valor a Wikidata
CompositorDan Forden Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB

Més informació
Lloc webeurocom.co.uk… Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesmortal-kombat-4 i mortal-kombat-4_ Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Mortal Kombat Modifica el valor a Wikidata

Mortal Kombat (MK4) és la quarta entrega de la saga de videojocs Mortal Kombat, va ser llançat per arcade el 1997 de mans de Midway Games. Mortal Kombat 4 va ser el primer joc a adaptar completament les noves tecnologies que utilitzaven els jocs més reeixits d'aquell moment: Tekken i Virtual Fighter. Prèviament a MK4, Midway va fer el seu primer incursió a la lluita 3D amb War Gods, joc que servia com experiment a la nova entrega de MK. Tot i que aquest joc no triomfa, la prova va resultar positiva per Midway i es van disposar a treballar en MK4. Mortal Kombat 4 disposava d'uns personatges ben modelats, d'escenaris interactius i fins i tot d'un nou model de lluita d'armes. Però, la jugabilitat, malgrat tots els avenços tecnològics que va suposar aquest nou capítol de MK, el joc s'executava igual que els anteriors jocs, el que va fer que el seu temps de vida no fos molt ampli. El joc tenia tres revisions prèvies les quals eren: A la primera revisió, quan els personatges es trobaven a la batalla final combatien en un escenari completament fosc, les seqüències finals eren bidimensionals. En la segona revisió, es va incloure els personatges clàssics d'anteriors jocs, com Jax i Johnny Cage, en cada un dels finals Liu Kang moria en les seqüències. A la tercera revisió, es posa a Noob Saibot com a personatge ocult i els finals posseïen subtítols.[1]

Elements del joc[modifica]

Combos: El sistema incloïa una barra que presentava el nombre de cops donats, amb això es van incloure el sistema de combos infinits.

Poders: Es va aplicar més arsenal i moviments més cridaners, alhora s'incloïen a la barra de combos com cops i es manaven en direccions múltiples.

Salutació: Davant de començar la baralla els lluitador fan una salutació cerimonial. Armes: Eren un implement que cada lluitador tenia, és desenfundable[Cal aclariment] i jugava amb elles, però no estan adherits al jugador com altres elements.

Pantalla de Presentació: La seqüència d'entrada era en tercera dimensió.

Dany Màxim: És el dany causat després d'una combinació de cops i de les armes.

Acabar: Mostra el model en tercera dimensió.

Flawless Victory: El terme es va seguir aplicant.

Mode Torneig: Posseïa el mateix sistema del primer joc.

Taules del Destí: Columna on es presentaven oponents a què havia d'enfrontar per guanyar el joc, es dividia en 5 nivells de Dificultat: Novato, Principiant, Guerrers, Mestres i Mestres 2.

Fatality: Moviment de rematada pel qual es podia matar el seu oponent de manera sagnant, cada jugador tenia dos.

Stage Fatality: Moviment de rematada pel qual un podia fer que l'escenari mateix ainquilara l'oponent. Cada Stage Fatality per a cada personatge té una combinació diferent.

Obstacles: Són tots aquells instruments que jeuen a terra i que un pot prendre per llançar l'oponent.

Vestits: Cada personatge tenia un vestit alternatiu al seu, amb una combinació.

Marc de Miralls: Posseïa el mateix sistema del primer joc.

Personatges ocult: Personatge només accessibles depenent amb què personatges completi el joc.

Sang: Fluid que cada jugador brollava per cada cop precís i era de tres classes: vermella per als humans, violeta per als androides i verd per als humanoides.

Toasty: Crit que apareixia en el joc quan Scorpion executava Fatality de Crani Incendiari i quan un llançava un puny superior, era acompanyat pel terme 3D!.

Frosty: Crit que apareixia en el joc quan Sub-Zero executava algun dels seus moviments de congelació.

Crispy: Crit que apareixia en el joc quan l'oponent moria després d'una calcinació.

Kombat Kodes: Sis dígits que apareixien a la pantalla de versus i després d'una combinació d'ells s'obtenien batalles amb personatges secrets, canvi de la modalitat del joc o frases, aquests són les icones de Mortal Kombat II.

Els deu símbols són: Logo del Drac, Mortal Kombat, Mortal Kombat II, Mortal Kombat 3 ', Incògnita, Trueno, Raiden, Ying-Yang, Goro i Crani.

Ultimate Kombat Kodes: És la pantalla de bonus en finalitzar el joc.

Randper Kombat: Combat pel qual els personatges canvien a l'atzar.

Demostració Suprema: És la demostració que mostra tots els fatalities dels personatges.

Kombat Theater: Un menú especialitzat per poder veure les biografies de cada un dels personatges.

Història[modifica]

Fa milers d'anys, hi va haver una batalla contra el déu ancestral conegut com a Shinnok. Aquest va ser el responsable de la desaparició i extinció d'una civilització completa. Shinnok significa una amenaça per Earhtrealm, per això Quan Chi va intentar alliberar de la seva presó en la foscor i desolació del Netherealm. Ara, després de la derrota de Shao Kahn a mans dels guerrers elegits de la Terra, Shinnok ha escapat a Earhtrealm. Una guerra està a punt de començar de nou. I aquesta vegada dependrà dels mortals. ' Aquestes són les paraules de Raiden, déu del tro, qui observa de lluny El Món del cel.

Personatges[modifica]

Personatges que tornen

Liu Kang

Sonya Blade

Johnny Cage

Jax Briggs

Raiden

Fujin

Sub-Zero

Scorpion

Reptile

Quan Chi

Personatges nous

Kai

Tanya

Jarek

Reiko

Personatges ocults

Noob Saibot (només en versions casolanes)

Meat (només en versions casolanes)

Caps

Goro (Sub-Cap) (només en versions casolanes)

Shinnok (Cap Final)

Escenaris[modifica]

El Temple Shaolin: Una habitació amb brillantors eterns, uns portes grans de fusta que cobreixen les finestres, símbols de drac de fusta incrustats en les parets, diverses construccions de roques.

El Bosc Vivent: Bosc fosc amb molt fullatge, els arbres que envolten la zona són petrificats i tenen els rostres dels productors.

El Pou de Gel: Unes parets de pedra, fustes apilats a tot el contorn, una gran porta de ferro, la neu cobreix el lloc, sempre roman nevant. Quan Sub-Zero executa la seva Fatality de Zero Absolut la neu es paralitza i es concentra en ell.

La Guarida de Reptile: Un calabós de pedra, portes de fusta, finestres amb brillantors verdosos, un gran ull reptilià al centre, tot l'escenari està envoltat per una mar d'àcid.

Els Déus Ancestrals: Un temple amb el logo de drac incrustat en pedra a la paret, en el pla hi ha diverses formes geomètriques, hi ha llums de foc a cada extrem, el més resaltante és una pantalla amb un immens rostre blau amb ulls blancs, aquell rostre pertany als déus ancestrals.

La Tomba Mortal: Torre amb símbols de cranis estampats a les parets, un cel vermellós amb núvols fosques, uns pilars vermells, hi ha diverses pedres al pis, aquestes cobert per pedra.

La presó: Un calabós de metall, diverses finestres de fierron en els aeroductos, incrustacions al pis, un gran ventilador sempre girant. Un Stage Fatality pel qual subjectant l'oponent dels braços ho fas girar simultàniament fins a llançar-i veure com és partit en trossos pel ventilador.

El Mur: Una sorra de lluita, hi ha diversos cranis situats a terra, cranis dels productors en les parets. una portassa amb foc rodeándote.

La Presó de Goro: Un calabós, de fons sembla un pantà, parets de pedra i milers de passadissos foscos i amb ossos humans escampats a terra i un esquelet penjat per uns grillons al centre del camp. Un Stage Fatality es pot realitzar en aquest escenari, l'enemic és llançat cap amunt on unes estaques acabaran travessant.

El món del Cel: Una sorra de batalla, amb una gran vista del cel, incrustacions de pedra, un gran monument, al fons hi ha una torre o castell. És fosc, allà és on habiten els déus.

Curiositats[modifica]

La cara de Liu Kang a MK4 és la imatge capturada de la cara d'un programador del joc, Josh Tsui. Goro no apareixia en la versió arcade de MK4, sinó que va ser en les versions casolanes on Goro reaparèixer. Les primeres versions recreatives de MK4 no tenien definit qui era el cap final, ja que l'ordre dels lluitadors era aleatori. A més tots els lluitadors compartien la mateixa seqüència final: Liu Kang morint. El personatge de Reiko no estava originalment en MK4, sinó Noob Saibot, però Ed Boon van considerar que ja havia massa personatges d'altres MK en aquesta versió, pel que, a partir de Noob Saibot van crear a Reiko; Noob Saibot va desaparèixer de la màquina recreativa per donar pas a Reiko, però finalment va ser inclòs en les versions de MK4 per consoles. En el joc hi ha un truc amb el qual es pot jugar com el cadàver en què es converteixen els lluitadors en fer-los algun fatality. Encara que no és un personatge com a tal, no se sap si Ed Boon des de la seva web o els fans li van posar el nom de Meat (carn). No té cap moviment especial, sinó que utilitza els del personatge que s'hagi triat anteriorment. Per seleccionar-cal triar l'opció "Group" a la pantalla de selecció de personatges. Quan s'hagi jugat amb tots els personatges del joc apareixerà Meat. El fatality de Noob Saibot és idèntic al de Reiko. Mortal Kombat 4 en versió Game Boy Color és un dels pitjors jocs per aquesta consola segons la revista Club Nintendo.

Referències[modifica]

  1. «Mortal Kombat 4 (Nintendo 64)» (en anglès). GameFAQs. [Consulta: 28 març 2016].

Enllaços externs[modifica]