Mugronera (bijuteria)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Dona amb una mugronera i pintura corporal en la seva mamella
Joies per a mugró, incloent mugroneres

Una mugronera o protector de mugró és una peça corporal de joieria o bijuteria que s'usa en el mugró, que cobreix parcialment o totalment l'arèola. El protector envolta el mugró, i pot ser enganxat per diversos mitjans, entre ells la succió, la fricció i l'acció d'adhesius, però més sovint es manté en el seu lloc per una perforació del mugró.

En general, la intenció primària de la mugronera és aixecar, ressaltar i ornamentar del mugró, així com a tota la mamella, de la mateixa forma que ho fan altres peces de joieria en altres parts del cos.

Un protector, en particular del tipus conegut com a «pètal de mama», també es pot usar per suavitzar la transició entre el mugró i la mamella, per tal de dissimular la protuberància característica i presentar un perfil més suau sobre el vestit. Com el pètal de mama cobreix tot el mugró i l'arèola, es pot considerat millor que un pasty, una peça dissenyada per fer això.

Al 2004, es va mostrar accidentalment una mugronera per la televisió als Estats Units i a tot el món, com a part d'una falla del vestuari de Janet Jackson durant l'espectacle de la mitja part de la Super Bowl XXXVIII,[1] provocant l'escàndol del nipplegate.[2]

Referències[modifica]

  1. Nipplegate: The Legacy of Janet Jackson's Boob at Super Bowl halftime show (video)
  2. «Excuses provide no cover». Cox News Service. Chicago Tribune, 03-02-2004 [Consulta: 15 agost 2011].

Vegeu també[modifica]