Museu Balear de Ciències Naturals

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióMuseu Balear de Ciències Naturals
Dades bàsiques
Tipus entitat museu
Història
Fundació 1992
Activitat
Àmbit Museu de ciències
Organització i govern
Seu central Vista-down.png

Web www.museucienciesnaturals.org

Modifica les dades a Wikidata

Museu Balear de Ciències Naturals és una institució municipal de la ciutat de Sóller (Mallorca) creada el 1992 i gestionada conjuntament amb una associació sense ànim de lucre que porta el mateix nom, creada el 1981 amb la finalitat de fundar un jardí botànic. Ocupa un petit palauet a la finca del Camp d'en Prohom. El 1994 va rebre un dels Premis 31 de Desembre que atorga l'Obra Cultural Balear.

Objectius[modifica]

El Museu té com a objectius principals:

  • La preservació, conservació, estudi i difusió de les col·leccions de titularitat municipal i dels dipòsits permanents generats per l'activitat científica que s'hi desenvolupa o per les donacions dels col·laboradors i d'altres persones o entitats.
  • La investigació sobre la Història Natural, principalment referida a l'àmbit de les Illes Balears.
  • L'educació i la divulgació dels valors naturals de les Illes Balears i, en general, del medi ambient i dels recursos naturals, sensibilitzant la població resident i els visitants sobre la necessitat de la seva preservació.

Govern[modifica]

Està dirigit per una junta de govern dirigida pel batlle de Sóller, el vicepresident és representant de l'Associació Museu Balear de Ciències Naturals, i el vocal és el regidor de Promoció Econòmica.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]