Neacomys minutus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuNeacomys minutus Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN136570 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaCricetidae
GènereNeacomys
EspècieNeacomys minutus Modifica el valor a Wikidata
James L. Patton, Maria Nazareth F. da Silva i Jay R. Malcolm, 2000

Neacomys minutus és una espècie de mamífer rosegador de la família dels cricètids[1] que es troba a la riba del riu Juruá, a l'Amazones (oest del Brasil). El nom d'espècie, minutus, que vol dir «petit» en llatí, es refereix a la seva mida. Físicament, N. minutus s'assembla molt a poblacions de l'est de l'Equador i el nord de Perú, però genèticament no. A dins de l'àmbit de distribució d'aquesta espècie hi ha dos grups: un a les parts més baixes del riu Juruá i l'altre a la part central. Els dos grups són bastants diferents genèticament, però físicament gairebé no es poden distingir.

N. minutus és una espècie petita de Neacomys amb una cua llarga, l'esquena taronja fosc, orelles curtes, el crani petit, 35 o 36 cromosomes i un NF de 40. Tant a l'estació seca com a la de pluges se n'han capturat femelles embarassades, cosa que vol dir que la reproducció continua probablement durant tot l'any. Fins i tot alguns exemplars que encara no tenien el pelatge ja estaven en condicions de reproduir-se, cosa que suggereix que la reproducció comença a un edat jove.

Referències[modifica]

  1. Patton, J.; Percequillo, A. Neacomys minutus. UICN 2008. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la UICN, edició 2008, consultada el 29 gener 2015.

Enllaços externs[modifica]