Neacomys dubosti

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuNeacomys dubosti Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN136727 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaCricetidae
GènereNeacomys
EspècieNeacomys dubosti Modifica el valor a Wikidata
Voss, Lunde i Simmons, 2001

Neacomys dubosti és una espècie de mamífer rosegador de la família dels cricètids[1] que es troba a la Guaiana Francesa, al sud de Surinam i a l'estat d'Amapá (Brasil). L'espècie fou anomenada en honor de Gérard Dubost, per les seves nombroses contribucions al coneixement dels mamífers de les selves de la Guaiana Francesa i el Gabon. La població que ara és coneguda com a N. dubosti, fou, igual que N. paracou, comptada com a N. guianae fins al 2001. Aquest darrer només es troba a Guyana, Surinam i parts de l'est de Veneçuela.

N. dubosti és una espècie petita de Neacomys, de cua curta i sovint unicolor. L'esquena és de color marró una mica més clar als flancs. La pell de la panxa és molt més clara, de vegades blanca. N. dubosti té 62 cromosomes.

Referències[modifica]

  1. Patton, J.; Catzeflis, F. Neacomys dubosti. UICN 2008. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la UICN, edició 2008, consultada el 22 febrer 2015.
  • Voss, R.S.; Lunde, D.P.; Simmons, N.B. 2001. «Mammals of Paracou, French Guiana: a Neotropical lowland rainforest fauna. Part 2. Nonvolant species». Bulletin of the American Museum of Natural History, 263: 1-236.