Niloofar Ardalan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNiloofar Ardalan
Biografia
Naixement29 maig 1985 Modifica el valor a Wikidata (38 anys)
Teheran (Iran) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófutbolista Modifica el valor a Wikidata
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
Posició a l'equipMigcampista Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Equip
2006–2011 selecció femenina de futbol de l'Iran
2008–2010 Rah Ahan FC
2010–2012 Bandar Abbas
2012–2018 selecció femenina de futbol sala de l'Iran
2013–2016 Persepolis FC
2016–2018 Universitat Islàmica Azad Modifica el valor a Wikidata
Premis

Twitter (X): NArdallan Instagram: niloofar_ardalan Modifica el valor a Wikidata

Niloofar Ardalan (nascuda el 29 de maig de 1985), també coneguda com Niloofar Ardallani,[1][2] és una entrenadora i exjugadora iranià de futbol i futbol sala que va jugar a la selecció femenina iraniana de futbol sala i a la selecció femenina iraniana de futbol sala i va ser capitana dels dos equips. Va jugar a l'equip del Rah Ahan Football Club, així com als equips dels clubs de futbol sala de Tejarat Khane Bandar Abbas, Persepolis i la Universitat Islàmica Azad de Teheran.

Ardalan es va perdre el campionat femení de futbol sala de l'AFC 2015 a causa de l'oposició del seu marit als viatges. Això es va convertir en un tema controvertit pels mitjans. Amb nombrosos seguiments i finalment va demanar un permís per part del fiscal general iranià, Ardalan va aconseguir viatjar amb l'equip nacional al Campionat del món femení de futbol sala 2015 a Guatemala.[3]

Durant el seu temps de joc a la Premier League femenina de futbol sala iraniana, Ardalan va guanyar cinc campionats. El 2017, Ardalan es va retirar com a jugadora i va entrar oficialment al camp de l'entrenador.

Vida personal[modifica]

És filla d'Esmail Ardalan, l'antic porter de l'Ekbatan Football Club (Teheran). Va néixer a Teheran i viu a aquesta ciutat i té una germana. El seu marit, Mehdi Toutounchi, va ser l'amfitrió d'un programa d'entreteniment esportiu (Lezatefootball (El plaer del futbol)) a l'IRIB Varzesh (canal nacional de televisió esportiva). Després que el seu marit li va prohibir sortir del país per assistir a la Copa asiàtica de futbol sala femení de l'AFC 2015 a Malàisia, Ardalan va sol·licitar el divorci i finalment es va concedir el divorci.[4][5][6] Ardalan va acudir als jutjats, i el jutge li va permetre anar al Torneig Mundial, celebrat a Guatemala. El 2015, va ser inclosa com una de les 100 dones de la BBC.[7] Ardalan té un fill anomenat Radan.

Jubilació[modifica]

Després que Ardalan no pogués acompanyar la selecció femenina iraniana de futbol sala a la Copa d'Àsia 2015 a Malàisia a causa de l'oposició del seu marit al seu viatge, va deixar de jugar i va començar una carrera d'entrenadora. Aleshores, la ingerència de diferents òrgans en el tema i el suport a ella i la solució del problema d'Ardalan per al viatge al Campionat del Món de Futbol Sala de Guatemala l'any 2017, la van persuadir de deixar temporalment la decisió d'acomiadar-se; no obstant això, a finals del 2017, va passar a la baixa després de la seva decisió d'abandonar el món del futbol i el futbol sala com a jugadora i va començar la seva carrera en l'àmbit de l'entrenador.

Activitats mediàtiques[modifica]

Fora del futbol, Ardalan també va realitzar algunes activitats en l'àmbit dels mitjans de comunicació. Va assistir com a experta i àrbitre al primer episodi de Ms. Reporter Show, que va ser allotjat pel lloc web de Tamasha i recolzat pel lloc web Varzesh3.[7] A més, va experimentar una presència a curt termini com a presentadora a l'IRIB TV2 i al programa de televisió Varzesh Az Negah 2 per fer algunes activitats també a l'espai mediàtic.

Referències[modifica]