Nofollow

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Nofollow[1] és un atribut en codi HTML que se li posa a un enllaç quan volem que aquest no sigui tingut en compte pels cercadors. D'aquesta manera, Google i altres cercadors no donen valor a aquest enllaç i no se li transmet al Pagerank. L'origen del "nofollow" es remunta a 2005 i va ser dissenyat per Matt Cutts (Google) i Jason Shellen (Blogger) amb la finalitat d'evitar l'spamdexing, sobretot per a reduir aquest tipus de spam en els comentaris dels blogs. Després d'aplicar l'atribut nofollow a un URL, aquest queda de la següent manera:

<a href="paginaweb" rel="nofollow">

Què ha suposat el Nofollow?[modifica]

Al cap de poc de sortir a la llum, totes les plataformes de blogs i webs tan importants com la Viquipèdia van adoptar la mesura d'implantar l'atribut nofollow en els seus enllaços sortints, d'aquesta manera es va evitar que la gent acudís a pàgines amb un alt tràfic de visites i Pagerank per a aconseguir retroenllaços.

Encara que s'ha pogut reduir l'spam en cert sentit, el cert és que la pràctica d'enviar comentaris massius als blogs i webs segueix vigent, principalment perquè hi ha alguna cosa que sempre es transmet: el tràfic i visites que una web pot obtenir a través dels retroenllaços. A més, en l'actualitat l'atribut nofollow ha passat a ser una eina utilitzada habitualment en les tècniques SEO, acrònim de Search Engine Optimization.

Referències[modifica]

  1. ¿Que és Nofollow? Arxivat 2008-12-19 a Wayback Machine.Visitas-web.com Febrer 2008 (en castellà)

Vegeu també[modifica]