Novel·la gràfica de Halo

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La Novel·la gràfica de Halo (The Halo Graphic Novel) és la primera novel·la gràfica publicada conjuntament per Marvel Comics i Bungie Studios, a mitjans de 2006. A grans trets, la sèrie principal va començar amb el videojocHalo: Combat Evolved , l'èxit va donar lloc a l'aparició de noves seqüelas de jocs virtuals i també de llibres. La trama se centra en un futur on la humanitat es troba lluitant contra una poderosa raça col·lectiva d'alienígenes anomenada Covenant. Considerada com la primera adaptació de la sèrie en la forma artística coneguda com a art seqüencial-que es defineix com l'art d'utilitzar una sèrie d'imatges desplegada a manera de seqüència per transmetre certa informació-, laNovel·la gràfica de Halomostra diversos aspectes de l'univers fictici deHaloque fins aleshores no s'havien explorat a profunditat en cap altre mitjà.

La major part del llibre es divideix en quatre històries curtes redactades per diferents escriptors i artistes de les indústries del còmic i els videojocs. Cada relat s'enfoca en aspectes diferents de l'univers deHalo, revelant històries que abans eren secundàries per a la trama principal del joc. El llibre també conté una extensa galeria d'art compilada a partir de les contribucions de Bungie, Marvel i altres fonts independents.

Després de la seva publicació el 19 de juliol de 2006, laNovel gràfica de Halova tenir una bona recepció per part de la crítica especialitzada, que va percebre una gran cohesió en el treball final, tot i la diversitat del material individual. L'èxit de la novel va portar a Marvel a distribuir una nova sèrie limitada en format de còmic, el primer exemplar va aparèixer en abril de 2009.

Fons i publicació[modifica | modifica el codi]

Marvel Comics va ser el responsable de la publicació de la Novel·la gràfica de Halo.[1]

El concepte original de Bungie Studios per a la novel gràfica era estendre la franquícia deHaloa nous mitjans a part dels videojocs, concentrant-primordialment en l'art seqüencial. Tanmateix, els primers intents de trobar un soci i un acord efectiu per a la llicència fallar; Lorraine McLean-un artista de l'equip responsable deHalo-va suggerir que Bungie Studios havia finançar i editar la novel abans de buscar una editorial. Això li permetria a l'estudi mantenir el control sobre el contingut i continuar amb el projecte sense comprometre de cap manera davant de qualsevol intervenció externa. Això li donava més un major ventall d'oportunitats a l'empresa per així elegir els artistes que consideren com els més aptes per contribuir amb la novel, el productor executiu de laNovel gràfica de HaloBrian Jarrard, va concloure que l'única forma de «prevenir els conflictes d'interès, polítiques i aliances »seria creant la novel mitjançant processos independents, de manera que s'evitaria al mateix temps qualsevol conflicte potencial si recorrien abans a una editorial o un soci. La dissenyadora en cap, Maria Cabardès, va crear una llista, a la qual va anomenar el "equip de somni", dels escriptors i artistes a què Bungie admirava pels seus treballs i, després d'un període de negociació, l'estudi va aconseguir guanyar les contribucions de diversos dels que apareixien en aquest llistat. Impulsats pel seu èxit en haver aconseguit l'acostament d'aquells als que admiraven i respectaven en el medi, incloent-hi el dibuixant britànic Simon Bisley i al historietista francès Jean Giraud, el progrés de la novel es va descriure en algun moment com «un atractiu estímul moral per al nostre equip, de poder veure el seu univers i els seus personatges sent adaptats per gent a qui idolatrem a la indústria del còmic ». Després de dos anys de desenvolupament, la novel·la finalment va estar completa, de manera que Bungie contactar amb una editorial per a la publicació, assolint un acord amb Marvel Comics. Bungie va fer referència a «la passió perHaloi [...] la trajectòria en les indústries del còmic i publicació» de Marvel com els principals factors que van propiciar la seva elecció. L'estudi va treballar amb el director de desenvolupament de Marvel, Ruwan Jayatilleke, un dels inicials defensors del projecte, per assistir als processos de distribució i publicació de la novel·la gràfica.

Les històries van ser dissenyades com besllums de l'univers principal de la sèrie, incloent informació de l'organització interna de la raça Covenant, igual que detalls respecte als elements del rerefons que fins aquell moment no s'havien divulgat. Jarrard va explicar el següent: «les històries que succeeixen darrere de les càmeres, aquests successos paral·lels als fils argumentals que els nostres seguidors coneixen per mitjà dels elements existents, són històries que volíem realment comptar des d'un inici». Temps després, Jarrard el va descriure com un intent per apartar-se de la història relacionada amb el Cap Mestre, el protagonista de la franquícia, i així enfocar-se en el que creien que eren els temes centrals que no havien estat explorats per complet en l'univers dels jocs, com ara la preservació de l'esperança davant enormes obstacles i la lluita de la humanitat per la seva supervivència, temes que poguessin estendre's més enllà «d'un supersoldado genèticament millorat que carrega dues armes i assassina alguns aliens». Els quatre relats de la publicació final eren «els més interessants per a ells [Bungie ] i per als escriptors [de la novel] ». Encara Bungie va crear l'argument present a laNovel gràfica de Halo, l'estudi es va enfocar en la importància de proporcionar una estructura per a cada història sobre la qual diversos artistes i escriptors poguessin treballar sense perdre el seu propi estil en el procés. L'historietista Simon Bisley esmentar al respecte: «El nostre estrès consistia a fer que els personatges fossin el més semblants possible a com són en els jocs [...] A excepció d'això, en la resta [vam tenir] mà lliure per interpretar el guió i l'acció [a la nostra manera] ».

Històries[modifica | modifica el codi]

La Novela gràfica de Halo es divideix en quatre relats curts, cada un d'ells compta amb una introducció feta pels creadors de l'obra, on detallen els seus pensaments sobre la història o les seves experiències en incorporar al projecte.

The Last Voyage of the Infinite Succor[modifica | modifica el codi]

Armor Testing[modifica | modifica el codi]

Breaking Quarantine[modifica | modifica el codi]

Second Sunrise over New Mombasa[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs amb l'etiqueta IGN:_Exploring_the_Halo_Graphic_Novel