Obra d'art

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una obra d'art és un producte o missatge humà que copia, imita, imagina o transcendeix la realitat i és una creació realitzada per a esdevenir bella o ser una manifestació de significat simbòlic. Aquest producte acostuma a suggerir la visió de l'artista de la realitat exterior i com se sent aquest dins d'aquesta realitat, les obres d'art són productes d'un temps i un context concret.[1]

Les obres d'art de vegades no són importants perquè siguin belles sinó per les idees que transmeten. Poden ser obres d'art les cançons, els espectacles (obres de teatre, dansa, circ, òpera, etc.), els llibres, les impressions, les escultures, els edificis, les pintures o els gravats entre altres.

Es poden trobar obres d'art de més de trenta mil anys d'antiguitat, com ara les pintures de les coves d'Altamira (Espanya) o les pintures de les coves de les Caus (França). Encara es conserven obres d'art de més de mil anys, com ara el Partenó d'Atenes, i edificis que s'han construït en més de 300 anys, com la Catedral de Barcelona. De vegades les obres d'art també s'han de reconstruir. Molts dels artistes moderns s'inspiren amb obres d'art del passat, els serveixen d'exemple.

Les obres d'art sovint canvien d'amos i d'ús. Les obres d'art sovint no estan en el país d'origen. Per exemple el famós bust de Nefertiti (d'Egipte) està al Neues Museum de Berlín, i després el país d'origen reclama l'obra espoliada.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Diccionario de Arte II (en castellà). Barcelona: Biblioteca de Consulta Larousse. Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.128. DL M-50.522-2002. ISBN 84-8332-391-5 [Consulta: 5 desembre 2014]. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Obra d'art