Papers: Revista de Sociologia

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de publicacions periòdiquesPapers de sociologia
Papers: Revista de Sociologia
Tipus revista acadèmica
Fitxa tècnica
Llengua Català i castellà
Inici publicació 1972 (primer número 1973)
Directora Carlota Solé
Estat Espanya
Dades editorials i contingut
Periodicitat Trimestral
Àmbit Països Catalans
Gènere Revista acadèmica
Tema sociologia
Editorial Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
Identificadors
ISSN 0210-2862

Lloc web papers.uab.cat
Modifica dades a Wikidata

Papers: Revista de Sociologia és una revista acadèmica del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona fundada l'any 1972; és la degana de les revistes catalanes de sociologia i va ser promoguda pel Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1972, per la qual cosa és la revista catalana degana de sociologia i una de les primeres a tot Espanya.[1] Es publica en català i castellà, té una periodicitat trimestral i tots els seus continguts estan disponibles en format electrònic de manera gratuïta. Des de l’any 2011, compta amb la seva pròpia web.

Contingut[modifica]

El seu objectiu és publicar i difondre la investigació empírica original i el treball teòric en sociologia i altres ciències relacionades, com l’antropologia, la psicologia social, l’economia i la ciència política. Els seus continguts donen cobertura a tots els camps de la investigació sociològica i exploren les fronteres interdisciplinàries entre les diverses ciències socials. La revista publica articles originals, notes d’investigació, notes bibliogràfiques i crítiques de llibres. Aquestes textos es presenten en català, castellà i anglès. Entre aquests treballs hi trobem els temes més representatius de les ciències socials a Espanya i al món occidental, en general. A la revista Papers s'hi han publicat els debats teòrics i metodològics d'actualitat en les diferents ciències socials, com també textos d’investigació recent sobre temes d'interès prioritari en les ciències socials. Per últim, la publicació també dóna cabuda al seguiment analític de l'evolució de l'estructura social espanyola, al doble nivell de l'Estat i de les autonomies. Tots els textos rebuts per la publicació són revisats per dos experts externs pel mètode de double blind o de doble anonimat, un sistema que consisteix en el fet que ni autors ni revisors coneixen la identitat de l'altra part.

Públic destinatari[modifica]

Es tracta d’una revista especialitzada, per tant, cerca el seu públic entre els experts, però també entre els estudiants i acadèmics vinculats de manera professional a les diferents disciplines de les ciències socials. Al mateix temps, es defineix com una revista oberta “que vol ser coneguda i llegida per totes aquelles persones que segueixen, amb puntualitat i rigor, l'anàlisi de la societat que les envolta.” En aquest sentit, Papers omple un buit dins de l'àmbit de les ciències socials al nostre país. Tot i així, no es tracta d’una publicació "localista", sinó que està oberta a la col·laboració d'especialistes de tots els països.

Reconeixement[modifica]

La revista Papers ha estat seleccionada per l'In-RECS (Índex d’Impacte de les Revistes Espanyoles de Ciències Socials) com a revista científica font en el seu àmbit. L’In-RECS és un prestigiós índex bibliomètric que ofereix informació estadística a partir de les cites bibliogràfiques per tal de determinar la influència i l'impacte científic de les revistes espanyoles en ciències socials i dels autors que publiquen en aquestes.

Col·laboradors[modifica]

Els autors dels articles publicats a la revista són els membres del professorat de la Facultat de Ciències Polítiques i de sociologia de la UAB, figures destacades d'altres universitats espanyoles i personalitats de renom internacional com José Luis Aranguren, Raymond Aron, Peter Berger, Norberto Bobbio, Pierre Bourdieu, Ray Pahl, Irving R. Zeitlin i altres.

Equip de redacció[modifica]

Carlota Solé, directora (UAB); José Antonio Noguera, adjunt de direcció (UAB); Jordi Argelaguet (UAB), Montserrat Baras (UAB),Lorenzo Cachón (UCM), Jorge Rodríguez Guerra (ULL), Teresa Torns (UAB), Alba García Gómez, secretària (UAB)

Consell de redacció[modifica]

Lorenzo Cachón (UCM), Jorge Rodríguez Guerra (ULL), Teresa Torns (UAB), Alba García Gómez, secretària (UAB) Amado Alarcón (URV), José Adelantado (UAB), Luis Enrique Alonso (UAM), Judith Astelarra (UAB), Esther Barbé (UAB), Josetxo Beriain (UPN), Cristina Blanco (UPV), Xavier Bonal (UAB), Ignasi Brunet (URV), Anna Cabré (UAB), Gabriel Colomé (CEO), Joaquim Casal (UAB), Manuel Castells (UOC), Juan Díez Medrano (UB), Esther Fernández (UAB), Jordi Garreta (UdL), Gösta Esping-Andersen (UPF), Lluís Flaquer (UAB), Marisol Garcia (UB), Julio Iglesias de Ussel (UCM), M. Jesús Izquierdo (UAB),Alicia Kaufmann (UAH), Emilio Lamo de Espinosa (UCM), Louis Lemkow (UAB), Andreu Lope (UAB), Carlos Lozares (UAB), Francisco Llera (UPV), Antonio Martín Artiles (UAB), Josep M. Masjuan (UAB), Faustino Miguélez (UAB), Isidre Molas (UAB), Joaquim Molins (UAB), Sònia Parella (UAB), Jordi Planas (UAB), Xavier Rambla (UAB), Rita Räld Philipp (UAC), Óscar Rebollo (UAB), Eduardo Rojo (UdG), Josep Maria Sanahuja (UAB), Enric Sanchís (UV), Graciela Sarrible (UB), Joan Subirats (UAB)

Referències[modifica]

  1. Universitat Autònoma de Barcelona Papers de sociologia

Enllaços externs[modifica]