Parc de Can Vidalet

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Templet i estany

El Parc de Can Vidalet és un dels espais verds que té Esplugues de Llobregat. Es troba en una àrea densament poblada: el barri que li dóna nom té 15.000 habitants dels 50.000 d'Esplugues i el barri adjacent de la Pubilla Cases de l'Hospitalet de Llobregat té més de 30.000 habitants.

Situació[modifica]

El Parc de Can Vidalet està situat al terme municipal d'Esplugues de Llobregat. L'indret on es troba el parc, a la part baixa d'Esplugues, molt a prop del límit amb l'Hospitalet, havia estat, fins als anys 50, una zona de terres fèrtils dedicades principalment a conreus de secà. El procés d'industrialització, amb la consegüent arribada de població immigrada, va comportar una radical transformació del paisatge. Avi, la massa verda del parc de Can Vidalet és una illa que ressalta extraordinàriament entre la densa trama urbana i els importants eixos viaris que l'envolten (la carretera N-340, la Ronda de Dalt i l'autopista A-2), i constitueix una aportació imprescindible de qualitat ambiental i paisatgística.

L'antiga escola municipal i ara Escola Oficial d'Idiomes, situada dins del parc (façana posterior)

Descripció[modifica]

Actualment, Can Vidalet és un dels jardins històrics més emblemàtics de la xarxa de parcs metropolitans i l'espai verd urbà més important d’Esplugues de Llobregat. A més de l'atractiu, que comparteix amb qualsevol altre parc, de ser un indret per al repòs al lleure i l'apropament a la natura, n'ofereix un de suplementari ben particular: la possibilitat de poder gaudir i aprendre dels valuosos elements antics que guarda gelosament (el palauet, el llac, l'estany, el safareig, la vegetació, etc.) i de la seva característica d'organització de l'espai. Aquesta tipologia de jardí combinava dissenys geomètrics, prop de les cases, amb altre vegetacions quasi espontània sobre un relleu creat artificialment que pretenia imitar el paisatge natural. L'aigua era un element fonamental, distribuïda fins als últims racons per una xarxa de petits canals. Cascades i sortidors aportaven el so al conjunt visual.

Zones[modifica]

Es divideix en diverses parts:

  • Zona A: El Palauet
  • Zona B: El Llac
  • Zona C: El Safareig
  • Zona D: El Turonet

Ubicació[modifica]

En autobús:

  • Esplubús Esplugues de Llobregat - Sant Just Desvern Circumval·lació.
  • Esplujust Sant Just Desvern - Esplugues de Llobregat - Circumval·lació.
  • 57 Barcelona (Pg. Marítim) - Cornellà de Llobregat (Estació d'autobusos).
  • 157 Barcelona (Pg. Marítim) - Sant Just Desvern (Edifici Walden).

En cotxe:

  • Ronda de Dalt, sortida núm. 12. - Laureà Miró.

Coord.: 41° 22′ 30.92″ N, 2° 5′ 50.02″ E / 41.3752556°N,2.0972278°E / 41.3752556; 2.0972278