Personatges Virtuals

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Els personatges virtuals són personalitats ficticies mostrades a internet com a persones reals.

Influencers Virtuals[modifica]

Els influencers virtuals són personatges ficticis que pengen contingut a les xarxes socials com si fossin una persona real, mostrant el seu dia a dia, els productes que utilitzen, els llocs on van, etc., com ho faria un influencer "normal". [1]

Lil Miquela[modifica]

Lil Miquela

Miquela Sousa, més coneguda com Lil Miquela, és un personatge o com ella mateixa es defineix "robot", de 19 anys originaria de California que va començar com un projecte d'art digital de Trevor McFedries i Sara Decou. [2] Tot va començar el 2016 amb un perfil d'Instagram, i dos anys més tard Lil Miquela s'ha convertit en el fenomen virtual amb més seguidors d'Instagram (més d'1 milió i mig), on el seu usuari és "lilmiquela". [3] [4] L'agost del 2017 va sortir el seu primer senzill, "Not Mine", convertint-se així també amb una artista musical.

Lil Miquela penja contingut relacionat, entre altres coses, amb la moda i la bellesa, que l'ha portat a col·laborar amb marques com Prada o Ugg. També utilitza les seves xarxes socials per a fer activisme, participant en campanyes per a motivar als residents dels Estats Units a votar, donant suport al moviment Black Lives Matter, al col·lectiu LGTB, etc.

Actualment és sabut que Lil Miquela és una personatge creat amb un ordenador, ja que ha estat admitit pels creadors i per ella mateixa. Tot i així, quan va començar a penjar fotografies al seu Instagram, va sorgir una polèmica ja que hi havia una confusió general de si es tractava d'un experiment social, una projecte artístic o inclús una estratègia de marketing del joc Sims.

Blawko[modifica]

Bermuda[modifica]

Artistes Virtuals[modifica]

Logo Gorillaz

Gorillaz[modifica]

Hatsune Miku[modifica]

Marketing[modifica]

  1. «The Rise of Virtual Influencers: The Instagram Phenomenon, Lil Miquela» (en en-gb). Digital Business Strategy - Advanced Master - GEM Grenoble ecole de management, 06-03-2018.
  2. «Meet Fashion's First Computer-Generated Influencer» (en en-gb). The Business of Fashion, 05-02-2018.
  3. «Lil Miquela» (en en). Falta indicar la publicació, 27-10-2018.
  4. «*~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) • Instagram photos and videos» (en en). [Consulta: 6 novembre 2018].