Philip Leder

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Philip Leder (Washington DC, 19 de novembre de 1934) és un genetista estatunidenc. Va estudiar a la Universitat Harvard, graduant-se el 1956. El 1960, es va graduar per l'Escola de medicina de Harvard. Va ser el President fundador del Departament de Genètica a l'Escola de Medicina de Harvard i va ser guardonat amb el Premi Lasker i la Medalla Nacional de Ciències.

És conegut pel seu treball amb Marshall Nirenberg en la investigació del codi genètic i l'experiment de Nirenberg i Leder. Des d'aquest experiment, ha fet moltes contribucions seminals en els camps de la genètica molecular, immunologia i la base genètica del càncer. El 1988, Leder i Timothy Stewart van rebre la primera patent en un animal modificat genèticament, l' "oncoratolí", un ratolí amb gens injectats al seu embrió per incrementar la susceptibilitat al càncer, que ha estat utilitzat en l'estudi de laboratori de teràpia contra el càncer.

Referències[modifica | modifica el codi]

«The AAMC Award for Distinguished Research in the Biomedical Sciences. Philip Leder, M.D». Journal of medical education, 59, Febrer 1984, pàg. 105â??6. ISSN: 0022-2577. PMID: 6363701.